Αρχική » Αφιερώματα - Ένθετα » Κώδικας - Κώδικες » Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Σήμανση, πρόστιμα και οι κανόνες του Κ.Ο.Κ
Αυτοκίνητα κινούνται σύμφωνα με τον ΚΟΚ σε αυτοκινητόδρομο, με έξι λωρίδες κυκλοφορίας, στηθαίο και ανισόπεδους κόμβους

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Σήμανση, πρόστιμα και οι κανόνες του Κ.Ο.Κ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Πληροφορίες και οδηγίες για: Οδική σήμανση, σηματοδότηση, κανόνες οδικής συμπεριφοράς, σήματα που δείχνουν οι τροχονόμοι, σήμανση εργασιών που εκτελούνται στις οδούς, τεχνικές προδιαγραφές αυτοκινήτων, άδειες οδήγησης και διπλώματα, πινακίδες, πρόστιμα κ.α

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας. Σήμανση, πρόστιμα και οι κανόνες του Κ.Ο.Κ

Στα περιεχόμενα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (άτυπη κωδικοποίηση – 2018) θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για:

Οδική σήμανση, σηματοδότηση, κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ασφάλιση οχημάτων. Τα σήματα που δείχνουν οι τροχονόμοι, σήμανση εργασιών που εκτελούνται στις οδούς, τεχνικές προδιαγραφές αυτοκινήτων. Επίσης οι άδειες οδήγησης και τα διπλώματα, πινακίδες, πρόστιμα κ.α

ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Κ.Ο.Κ

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) αποτελεί το πιο σημαντικό νομικό κείμενο σχετικά με την ασφαλή και εύρυθμη κυκλοφορία στους δρόμους.

Η καλή γνώση και η τήρηση των διατάξεών του είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για όλους τους χρήστες των οδών, αφού η ασφάλεια επηρεάζεται από τη συμπεριφορά όλων μας.

Με αυτή τη λογική ο Κ.Ο.Κ. δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο αλλά κανόνας ζωής, διότι η τήρηση των διατάξεών του επιβάλλεται επί της ουσίας για την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ο ΚΟΚ είναι το νομοθέτημα που ρυθμίζει τη δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων στο οδικό δίκτυο και σε ορισμένους άλλους χώρους.

Ο κάθε οδηγός υποχρεούται να τον τηρεί καθώς σε περίπτωση παραβίασης του επιφέρει πρόστιμα, ποινές στο ΣΕΣΟ, μέχρι και φυλάκιση.

Ο Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (2018)

Ο Νέος Κ.Ο.Κ, όπως αναθεωρήθηκε από την Επιτροπή Αναθεωρήσεως του Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας. Συστάθηκε με την 75351/804/14.8.1996 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ 715 Β’).

Τροποποιήθηκε με τις 83719/1035/4.11.96 (ΦΕΚ 1025 Β’) και 88221/1216/20.12.96 (ΦΕΚ 1190 Β’) όμοιες αποφάσεις, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 9 του Ν. 2366/1995 (ΦΕΚ 256 Α’) και με τον Ν,4530/2018 (ΦΕΚ 59 Α’).

Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Μείωση προστίμων, αυστηροποίηση των ποινών σε ορισμένες κατηγορίες παραβάσεων, αλλά και η μικρή αύξηση του ορίου ταχύτητας στους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους προβλέπει το σχέδιο νόμου.

Δείτε τι προβλέπει ο Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (στο νομοσχέδιο «ρυθμίσεις για θέματα μεταφορών») με κλικ εδώ.

Τι προβλέπει ο νέος #Κώδικας Οδικής #Κυκλοφορίας #ΚΟΚ #αυτοκίνητα #οδηγοί #car #auto #drivers