Αρχική » Taxisnet, Gsis, ΑΑΔΕ, Εφορία, myAADE » Εκτύπωση εντύπου δήλωσης Ε9 & πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ στο TaxisNet
Σπίτι και υπολογισμός φόρων | Δήλωση Ε9 – ΕΝΦΙΑ. Υποβολή, εκτύπωση στοιχείων ακινήτων στο taxisnet

Εκτύπωση εντύπου δήλωσης Ε9 & πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ στο TaxisNet

Δήλωση Ε9 – Έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ – Εκτύπωση ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π. Υποβολή, εκτύπωση στοιχείων ακινήτων, οικοπέδων – αγροτεμαχίων (αρχικές & τροποποιητικές δηλώσεις) φυσικών προσώπων στο taxisnet (ΑΑΔΕ).

Δήλωση Ε9 – ΕΝΦΙΑ. Υποβολή, εκτύπωση στοιχείων ακινήτων στο taxisnet

Δήλωση Ε9 – ΕΝΦΙΑ. Υποβολή, εκτύπωση στοιχείων ακινήτων στο taxisnet. Μέσω αυτής της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα Φυσικά Πρόσωπα (Φ.Π) μπορούν να υποβάλλουν:

 • Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) διαρκούς ενημέρωσης
 • Αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και μετά

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα:

 • Εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φ.Α.Π. για τα έτη 2010 έως 2013.
 • Πράξης Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ΕΝ.Φ.Ι.Α για τα έτη 2014 και μετά, εφόσον έχουν εκδοθεί.
 • Έκδοσης Πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α (άρθρο 54Α του Ν. 4174/2013) στο τρέχον έτος.
Για την είσοδο στο Taxisnet θα χρειαστεί να γνωρίζετε τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

Προθεσμίες για τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία

Προθεσμίες για τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία. Από την 1η Ιανουαρίου 2019 και εφεξής, όσοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους (σύσταση, απόκτηση κ.λπ.), υποχρεούνται να τις δηλώνουν υποβάλλοντας τη δήλωση Ε9 μέχρι την 31η Μαΐου του επόμενου έτους από την ημέρα της μεταβολής.

Υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) βήμα – βήμα

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) θα πρέπει αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής καθώς και τις συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις που σας αφορούν, να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1

Επιλέξτε το έτος που θέλετε να υποβάλλετε Ε9 και από τις διαθέσιμες ενέργειες της αρχικής σελίδας, επιλέξτε δημιουργία δήλωσης Ε9 για να προβείτε στις απαραίτητες τροποποιήσεις της περιουσιακής σας κατάστασης.

2

Μπορείτε να εισάγετε/μεταβάλλετε/διαγράψετε ακίνητο των πινάκων 1 (κτίσματα και οικόπεδα) και 2 (γήπεδα).

3

Εάν εισάγετε ακίνητο, συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία που αφορούν τα περιγραφικά στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά μέτρα, είδος εμπράγματου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας κ.τ.λ.).

Επίσης κάντε γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου είτε μέσω επιλογής του νομού, δημοτικού διαμερίσματος και δρόμων οικοδομικού τετραγώνου είτε μέσω επιλογής ανοίγματος του χάρτη Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων.

4

Εάν μεταβάλλετε ακίνητο, τροποποιήστε μόνο τα περιγραφικά στοιχεία για τα οποία απαιτείται τροποποίηση.

5

Από το έτος 2013 και μετά, κατά την οριστική υποβολή των δηλώσεων Ε9, ζητείται υποχρεωτικά η αναγραφή του αριθμού παροχής ρεύματος στα κτίσματα στα οποία έχετε πλήρη κυριότητα ή επικαρπία.

6

Από το έτος 2014 και μετά, ανάλογα με την αιτία εισαγωγής/μεταβολής/διαγραφής ακινήτου που θα επιλέξετε, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα υποχρεωτικά πεδία που ζητούνται και αφορούν στοιχεία συμβολαίων (αριθμός και ημερομηνία συμβολαίου, Α.Φ.Μ. συμβολαιογράφου), στοιχεία διαθήκης εφόσον υπάρχει (αριθμός και ημερομηνία δημοσίευσης, ημερομηνία θανάτου) κ.λπ.

7

Κατά την οριστική υποβολή δήλωσης Ε9, μπορεί να ζητηθεί η μεταβολή συγκεκριμένων ακινήτων λόγω ελλείψεων στα στοιχεία τους.

8

Οποιαδήποτε ενέργεια κάνετε, αποθηκεύεται προσωρινά.

9

Όταν ολοκληρώσετε τις μεταβολές της περιουσιακής σας κατάστασης, ελέγξτε το πως έχει διαμορφωθεί μέσω της προεπισκόπησης περιουσιακής κατάστασης.

10

Επιλέξτε οριστική υποβολή της δήλωσης Ε9 και εάν επιθυμείτε, μεταφορά της δήλωσης στο επόμενο έτος.

11

Από τις διαθέσιμες ενέργειες μπορείτε να εκτυπώσετε τις υποβληθείσες δηλώσεις Ε9, την περιουσιακή σας κατάσταση και τα εκκαθαριστικά σημειώματα Φ.Α.Π. /πράξεις διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις | Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Δήλωση Ε9 - ΕΝΦΙΑ. Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις | Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ

Έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων)

Έκδοση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων). Εάν επιθυμείτε να εκδώσετε πιστοποιητικό ΕΝ.Φ.Ι.Α, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 • Επιλέξτε το τρέχον έτος.
 • Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο τρέχον έτος.
 • Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.
 • Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.
 • Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
 • Μπορείτε να κάνετε εκτύπωση προεπισκόπησης πιστοποιητικού, για να ελέγξετε τα στοιχεία του πιστοποιητικού πριν αυτό εκδοθεί.
 • Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.
ΕΝΦΙΑ. Πως θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό από το taxisnet (gsis)

Δείτε πως θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ από το taxisnet – gsis καθώς επίσης και σε πόσες δόσεις και από πότε, θα εξοφληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, στο σχετικό μάς άρθρο στο HelpPost.gr.
ΕΝΦΙΑ. Πως θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό από το taxisnet

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Δήλωση Ε9 καθώς και για υπηρεσίες προς πολίτες – επιχειρήσεις μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με κλικ εδώ.

Δήλωση #Ε9 - #ΕΝΦΙΑ. Υποβολή, εκτύπωση στοιχείων ακινήτων και αγροτεμαχίων στο #taxisnet #ΑΑΔΕ