Αρχική » Αναζήτηση - Βρες » Ταχυδρομικοί Κώδικες ΕΛΤΑ – Εύρεση της διεύθυνσης αποστολής Τ.Κ
Υποκατάστημα ΕΛΤΑ - Ελληνικών Ταχυδρομείων (Hellinic Post) για Ταχυδρομικούς Κώδικες - Τ.Κ και ορθή αναγραφή διεύθυνσης

Ταχυδρομικοί Κώδικες ΕΛΤΑ – Εύρεση της διεύθυνσης αποστολής Τ.Κ

Ταχυδρομικοί Κώδικες Τ.Κ online. Εύρεση του τκ μίας διεύθυνσης ή αντίστροφη αναζήτηση σε ποια διεύθυνση αντιστοιχεί ένα Ταχυδρομικός Κωδικός.

Η σωστή αναγραφή της διεύθυνσης και του Ταχυδρομικού Κώδικα στον φάκελλο αλληλογραφίας για παραλήπτη στο εσωτερικό και εξωτερικό. Taxydromikoi Kodikoi στο HelpPost.gr.

Ταχυδρομικοί κώδικες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο, Πάτρα, Χανιά, Καβάλα και για όλες τις μεγάλες πόλεις αναλυτικά οι ΤΚ με βάσει τα επίσημα στοιχεία – επικαιροποιημένα των ΕΛ.ΤΑ (Ελληνικά Ταχυδρομεία)

Ταχυδρομικός Κωδικός Τ.Κ εύρεση. Αντίστροφη Αναζήτηση ΤΚ ΕΛΤΑ

Δοκιμάστε αναζήτηση σε οδό πχ «Κηφισίας 32», χωριό ή οικισμό πχ «Κεντρί Ιεράπετρα», πόλη σκέτο πχ «Ιεράπετρα» ή δοκιμάστε και την αντίστροφη αναζήτηση ΤΚ για να βρείτε σε ποιες διευθύνσεις / οδούς / πόλη αντιστοιχεί ένα ΤΚ πχ 72200.


HelpPost.gr ● Επιλεγμένος συνεργάτης του 11888 giaola

Τι είναι ο Ταχυδρομικός κώδικας και τι ο Ταχυδρομικός τομέας

Ταχυδρομικός κώδικας (Τ.Κ.) είναι μια αλληλουχία αριθμών που χρησιμοποιείται από τα ταχυδρομεία για την αντιστοιχία μιας περιοχής και στην διευκόλυνση του συστήματος διανομής της αλληλογραφίας.

Στην Ελλάδα ο ταχυδρομικός κώδικας είναι πενταψήφιος και μοναδικός για κάθε περιοχή. Καθιερώθηκε στις αρχές του 1983 από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.).

Παλαιότερα ο κώδικας κάθε περιοχής ήταν τριψήφιος και λέγονταν ταχυδρομικός τομέας (Τ.Τ.).

Χρήση και σημασία Ταχυδρομικού Κωδικού – Ταχυδρομικοί Κώδικες

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαχειρίζονται καθημερινώς μεγάλο όγκο αλληλογραφίας, τον οποίο πρέπει να ταξινομήσουν σύντομα και να τον διανείμουν έγκαιρα στον σωστό προορισμό του.

Για τον λόγο αυτό καταρτίστηκε ένα σύστημα ταξινόμησης της αλληλογραφίας ανά ταχυδρομικές περιοχές (περιοχές Κομβικών Κέντρων) με βάση έναν πενταψήφιο κωδικό, ο οποίος προσδιορίζει επιπλέον τις ζώνες διανομής και τα ταχυδρομικά γραφεία που τελικά θα παραλάβουν την αλληλογραφία.

Ο Κατάλογος Ταχυδρομικών Κωδικών είναι το ευρετήριο των κωδικών αυτών που τόσο οι αποστολείς όσο και οι διανομείς οφείλουν να συμβουλεύονται για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία. | via

Ζώνες πόλεων Ταχυδρομικών κωδικών και εταιρικοί Τ.Κ.

Ταχυδρομικοί Κώδικες – Οι ταχυδρομικοί κωδικοί είναι διαχωρισμένοι σε

 • πόλεις Α΄ ζώνης (αφορά πόλεις με περισσότερους από έναν ταχυδρομικούς κώδικες)
 • πόλεις Β΄ ζώνης (αφορά πόλεις που εξυπηρετούνται με έναν ταχυδρομικό κώδικα)
 • εταιρικούς ταχυδρομικούς κώδικες (αφορά εταιρίες που έχουν ταχυδρομικό κώδικα)

Ταχυδρομικοί Κώδικες – Σωστή αναγραφή Ταχυδρομικού Κωδικού

Το Ταχυδρομείο σήμερα διεκπεραιώνει εκατομμύρια αντικείμενα την ημέρα, τα οποία πρέπει να ταξινομηθούν πολλές φορές για να προλάβουν το σωστό δρομολόγιο προς τη σωστή κατεύθυνση και να φθάσουν στον παραλήπτη τους στον προγραμματισμένο χρόνο και στην ακριβή ώρα.

Η ελλιπής διεύθυνση αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση του στόχου που είναι ακριβώς η σωστή και ασφαλής διαβίβαση της αλληλογραφίας

Σωστή αναγραφή της διεύθυνσης και του Τ.Κ στον φάκελο αλληλογραφίας

Μια ταχυδρομική διεύθυνση είναι σωστή και πλήρης, όταν περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

 • Το όνομα του παραλήπτη.
  Πρόκειται για τον αποδέκτη του ταχυδρομικού αντικειμένου,που μπορεί να είναι πρόσωπο, επιχείρηση, Οργανισμός, Δημόσια Υπηρεσία κ.λ.π.
 • Τη διεύθυνση του παραλήπτη.
  Περιλαμβάνει την οδό και τον αριθμό ή την ονομασία του χωριού και του συνοικισμού ή τον αριθμό της ταχυδρομικής θυρίδας ή την ένδειξη ΡΟSΤE-RESΤΑNΤE.
 • Τον τόπο προορισμού.
  Περιλαμβάνει τον αριθμό του ταχυδρομικού κώδικα και την ονομασία της πόλης ή του χωριού με έδρα Ταχυδρομείου, το οποίο γράφεται με κεφαλαία γράμματα.
Όταν η διεύθυνση του παραλήπτη δεν είναι σωστή και πλήρης, το ταχυδρομικό αντικείμενο δεν μπορεί να διαχειριστεί και επιστρέφεται στον αποστολέα.

Σωστή αναγραφή του Ταχυδρομικού Κώδικα – Παραλήπτης Εσωτερικό

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος δακτυλογραφημένης ταχυδρομικής διεύθυνσης, με ένα διάστημα στο τρίτο και τέταρτο ψηφίο του αριθμού του Κώδικα και δύο διαστήματα ανάμεσα στον αριθμό του Κώδικα και το όνομα της πόλης ή του χωριού που είναι έδρα Ταχυδρομείου

Σωστή αναγραφή της διεύθυνσης και του Τ.Κ στον φάκελο αλληλογραφίας

Ορισμένοι πελάτες, επιχειρήσεις, Οργανισμοί κ.λ.π. που παίρνουν μεγάλο αριθμό αντικειμένων αλληλογραφίας, έχουν το δικό τους Ταχυδρομικό Κώδικα, που είναιγνωστός σαν Κώδικας ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ.

Ταχυδρομικοί Κώδικες - Σωστή αναγραφή του Ταχυδρομικού Κώδικα

Η συντομογραφία C/Ο (Φροντίδα) σημαίνει ότι το γράμμα θα επιδοθεί στον κ.Ιωάννου, ο οποίος θα φροντίσει να το δώσει στον κ. Π. Παναγιώτου

Postcode Elta – HellenicPost – Παραλήπτης στο Εξωτερικό

Πολλές ξένες χώρες έχουν εφαρμόσει από καιρό δικό τους ταχυδρομικό κώδικα γα την ταξινόμηση και τη διαβίβαση της αλληλογραφίας.

Για να αποφεύγεται οποιαδήποτε σύγχυση στη σωστή διαβίβαση της αλληλογραφίας, που προορίζεται για χώρες που έχουν κι αυτές ταχυδρομικό κώδικα, πρέπει μια ταχυδρομική διεύθυνση για να είναι σωστή, να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

Ταχυδρομικοί Κώδικες - Παραλήπτης στο Εξωτερικό

 • Τον αποστολέα. O αποστολέας του ταχυδρομικού αντικειμένου είναι απαραίτητο, μπροστά από τον κωδικό αριθμό της διεύθυνσής του, να γράφει τη διεθνή συντομογραφία της χώρας μας “GR” με μια παύλα στη μέση π.χ. GR – 111 42 AΘHNA. Κάτω από τον κωδικό αριθμό γράφεται η διεθνής ονομασία της χώρας μας «GREECE»
 • Τον παραλήπτη. Αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αποδέκτη του ταχυδρομικού αντικειμένου.
 • Τη διεύθυνση του παραλήπτη. Αναγράφεται η οδός και ο αριθμός.
 • Τον τόπο προορισμού. Aναγράφεται η διεθνής συντομογραφία της χώρας προορισμού, ο κωδικός αριθμός της διεύθυνσης και ο τόπος προορισμού του ταχυδρομικού αντικειμένου π.χ. FR – 750 14 PARIS.
 • Τη χώρα προορισμού. Αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα η χώρα προορισμού του ταχυδρομικού αντικειμένου π.χ. FRANCE
Ταχυδρομικός Κώδικας #ΕΛΤΑ (Ελληνικά Ταχυδρομεία) εύρεση διεύθυνσης & #ΤΚ #ταχυδρομείο #Postcode