Αρχική » How to & DIY » Σπίτι How to » Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι (video)

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι (video)

Δείτε στο βίντεο ποια φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και γιατί είναι ένας σημαντικός λόγος να βάλουμε πράσινο και μέσα στο σπίτι μας.

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα – Video How To

Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν  την ατμόσφαιρα και είναι μια καλή ιδέα να βάλουμε πράσινο και μέσα στο σπίτι μας.

Με τον γενικό όρο καλλωπιστικά φυτά χαρακτηρίζονται όλα εκείνα τα φυτά και λουλούδια που καλλιεργούνται ή χρησιμοποιούνται για τον στολισμό (διακόσμηση), εξ ου λεγόμενα και «διακοσμητικά», τόσο σε εξωτερικούς χώρους (όπως άλση ή κήπους, δενδροστοιχίες κ.λπ) όσο και για εσωτερικούς χώρους όπως εντός οικιών, γραφείων κ.λπ.

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι (video)

Καλλωπιστικά φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Τα καλλωπιστικά φυτά διακρίνονται σε δύο κύριες κατηγορίες, ανάλογα με τον χώρο της καλλιέργειάς τους, σε καλλωπιστικά «εσωτερικού χώρου» και σε καλλωπιστικά «εξωτερικού χώρου», λεγόμενα τα δεύτερα και «φυτά κήπου».

Η βασική αυτή διάκριση δεν περιορίζεται μόνο ως προς το χώρο αλλά και στη διαφορετικότητα της περιποίησης, της έκθεσης σε φωτισμό, της αντοχής στο ύπαιθρο ανάλογα του κλίματος του τόπου κ.λπ.

Τα φυτά «εσωτερικού χώρου» διακρίνονται επιμέρους :

  • Με τον τρόπο ανάπτυξής τους (π.χ. όρθια, αναρριχώμενα, έρποντα κ.λπ) και
  • Από το μήκος και το σχήμα των φυλλωμάτων τους (π.χ. σε ρόδακες, μικρόφυλλα, μακρόφυλλα, πλατύφυλλα, τοξοειδή κ.λπ) καθώς ακόμα και σε ειδικότερες κατηγορίες όπως των κάκτων, των παχύφυτων, των υδρόφιλων και βολβών που κατηγοριοποιούνται και αυτά ανάλογα.

Φυτό. Ποώδη, θαμνώδη και δενδρώδη ζώντα είδη

Με τον όρο φυτό χαρακτηρίζεται ένας από τους τύπους με τους οποίους εμφανίζεται η ζωή στη Γη. Ο όρος φυτό είναι γενική ονομασία που δίνεται στα ποώδη, θαμνώδη και δενδρώδη ζώντα είδη.

Τα Φυτά (Plantae) αποτελούν ένα από τα τέσσερα βασίλεια (μαζί με τα Ζώα, τα Πρώτιστα και τους Μύκητες) που σχηματίζουν το υπερβασίλειο των Ευκαρυωτικών οργανισμών (Ευκάρυα). Μέχρι το 2010 είχαν βρεθεί 300-315 χιλιάδες είδη φυτών, εκ των οποίων τα 260-290 χιλιάδες ήταν Σπερματόφυτα.

Σαφή όρια μεταξύ των ζώων και των φυτών είναι δύσκολο να ανεβρεθούν και, τις περισσότερες φορές, η διάκριση αυτών είναι τεχνητή, ιδιαίτερα στο επίπεδο των μικροοργανισμών. Τούτο είναι δε πολύ φυσικό αφού και οι δύο κατηγορίες φέρονται να εξελίχθηκαν από ίδιους προγονικούς παράγοντες. Τα ανώτερα, όμως, φυτά διακρίνονται σαφώς από τα ζώα.

Ως κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα των φυτών (φυτικών οργανισμών) προβάλλονται: η αδυναμία μετακίνησης και μερική έλλειψη αισθήσεων, η παρουσία χλωροφύλλης και η θρέψη αυτών από ανόργανες ενώσεις με την λειτουργία της φωτοσύνθεσης.

Επίσης, η παρουσία στα φυτικά κύτταρα της κυτταρίνης, που λείπει τελείως στα ζωικά, είναι εκείνη που αποτελεί και τον ασφαλέστερο χαρακτήρα των φυτών. Η επιστήμη που εξετάζει τα φυτά ονομάζεται Φυτολογία ή Βοτανική.

Ποιά #φυτά εσωτερικού χώρου ομορφαίνουν και καθαρίζουν την #ατμόσφαιρα στο #σπίτι μας