Αρχική » How to & DIY » Σπίτι How to » Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας ένα οικολογικό και οικονομικό κλιματιστικό

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας ένα οικολογικό και οικονομικό κλιματιστικό

Δείτε σε video πώς θα φτιάξετε μόνοι σας ένα οικολογικό και οικονομικό κλιματιστικό. Με ένα ανεμιστήρα, πάγο και ένα πλαστικό ψυγείο μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας air condition.

Φτιάξτε μόνοι σας κλιματιστικό με πάγο και ανεμιστήρα

Φτιάξτε μόνοι σας κλιματιστικό με πάγο και ανεμιστήρα.

Οικολογικό και οικονομικό air condition

Πως θα φτιάξετε μόνοι σας ένα οικολογικό και οικονομικό air condition.

Υλικά

  • Φτιάξτε μόνοι σας κλιματιστικό με πάγο και ανεμιστήραΈνα πλαστικό ψυγείο (ή από φελιζόλ)
  • Σωλήνας PVC
  • Ένας μικρός ανεμιστήρας
  • Πάγος

Για την τροφοδοσία του ανεμιστήρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά ένα ηλιακό πάνελ.

Κλιματισμός βασικές λειτουργίες

Κλιματισμός ονομάζεται η ρύθμιση της θερμοκρασίας, της υγρασίας, της κίνησης, της καθαρότητας του αέρα ενός χώρου ο οποίος ονομάζεται κλιματιζόμενος.

Οι βασικές λειτουργίες που επιτελούνται σε ένα σύστημα κλιματισμού είναι:

Θέρμανση: είναι η διεργασία πρόσθεσης θερμικής ενέργειας (θερμότητας) στον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με σκοπό την άνοδο της θερμοκρασίας ή τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ορισμένα όρια (βλ. θερμοστάτης).

Ψύξη: είναι η διεργασία αφαίρεσης θερμικής ενέργειας (θερμότητας) από τον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με σκοπό την πτώση της θερμοκρασίας ή τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ορισμένα όρια (βλ. θερμοστάτης).

Ύγρανση: είναι η διεργασία πρόσθεσης νερού (υγρασίας) στον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με σκοπό την άνοδο της σχετικής υγρασίας ή τη διατήρησή της σε ορισμένα όρια.

Αφύγρανση: είναι η διεργασία αφαίρεσης νερού (υγρασίας) από τον αέρα του κλιματιζόμενου χώρου με σκοπό την πτώση της σχετικής υγρασίας ή τη διατήρησή της σε ορισμένα όρια.

Ανανέωση του αέρα: είναι η διεργασία λήψης εξωτερικού αέρα και απόρριψης αέρα από τους χώρους του κτιρίου, με σκοπό την αραίωση των αέριων προσμίξεων του αέρα και την εξασφάλιση της απαραίτητης ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Καθαρισμός του αέρα: είναι η διεργασία αφαίρεσης των σωματιδιακών και βιολογικών προσμίξεων του αέρα με σκοπό τη βελτίωση και τη διατήρηση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
Φτιάξτε μόνοι σας ένα οικονομικό #κλιματιστικό, με ένα #ανεμιστήρα, #πάγο και ένα πλαστικό ψυγείο