Αρχική » How to & DIY » Μαγειρική, μπάρμπεκιου BBQ, ψησταριά » Πώς να καθαρίσετε πατάτες σε 1 λεπτό εύκολα και γρήγορα | Video

Πώς να καθαρίσετε πατάτες σε 1 λεπτό εύκολα και γρήγορα | Video

Πρέπει να καθαρίσετε πολλές πατάτες; ο χρόνος σας πιέζει; σας πέφτουν πολλές; δεν έχετε βοήθεια; Δείτε πως θα τις καθαρίσετε, γρήγορα, σε 1 λεπτό.

Πως να καθαρίσετε πολλές πατάτες σε 1 λεπτό (Video)

Το καθάρισμα της πατάτας είναι από τις βασικότερες αγγαρείες στην κουζίνα. Δείτε όμως ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερα γρήγορο τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καθαρίσετε ένα (1) κιλό πατάτες σε λιγότερο από 1 λεπτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τρυπάνι και ένα βουρτσάκι τουαλέτας.

Πατάτα – γεώμηλο

Η πατάτα γνωστή και ως «γεώμηλο», είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών (Solanaceae). Καλλιεργείται για τους εδώδιμους κονδύλους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και αποτελούν τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας.

Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του Mεξικού, του Περού, της Xιλής και της Kολομβίας, περιοχές όπου ζούσαν Ινδιάνοι, Ίνκας, Αζτέκοι. Μεταφέρθηκε από τη Νότιο Αμερική στην Ισπανία από Ισπανούς εξερευνητές και γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πώς ήρθε στην Ελλάδα η πατάτα

Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα και αποτελεί τμήμα της βασικής διατροφής του πληθυσμού.Στην Ελλάδα την έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Στην αρχή καλλιεργήθηκε σε περιορισμένη κλίμακα, πειραματικά, στην περιοχή της Tίρυνθας.

Λέγεται μάλιστα ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω της επιφυλακτικότητας των Ελλήνων προς το νέο τρόφιμο τις κλείδωνε σε αποθήκες τις οποίες εσκεμμένα άφηνε αφύλακτες τη νύχτα, ώστε να μπορεί ο λαός να τις κλέψει νομίζοντας ότι είναι πολύτιμες.

Η παραγωγή πατάτας ήταν πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια των Παγκοσμίων πολέμων, αφού έθρεψε και κράτησε ζωντανούς πολλούς ανθρώπους. Ευδοκιμεί καλύτερα σε δροσερό, υγρό κλίμα. Η Γερμανία, η Ρωσία και η Πολωνία είναι οι μεγαλύτερες πατατοπαραγωγές χώρες της Ευρώπης.

Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εισήγαγε την πατάτα από τη Ν. Αμερική ήταν η Ισπανία το 1563 και σταδιακά ακολούθησαν και άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι πρώτες μεμονωμένες απόπειρες εισαγωγής στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες εμπόρους της διασποράς: ο Χρήστος Μάνος από το Μελένικο, έμπορος στη Βιέννη αναφέρεται ότι το 1790 καλλιεργούσε πατάτες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις οποίες εισήγαγε από την Αυστρία.

Στον ελλαδικό χώρο η πατάτα ήταν γνωστή στις Ιόνιες νήσους πριν από την επανάσταση του ’21. Στην Κέρκυρα φαίνεται ότι η πρώτη καλλιέργεια έγινε το 1800, από τον γαιοκτήμονα Γεώργιο Αρλιώτη, από τους Χωρεπισκόπους της Κέρκυρας. Του τις είχε στείλει ένας φίλος του από την Τεργέστη.

Καθαρίστε τις #πατάτες εύκολα και γρήγορα video #potatoes #κουζίνα #μαγειρική