Αρχική » How to & DIY » Νοικοκυρά How to » 7+1 τρόποι πως να ανοίξετε γρήγορα ένα γυάλινο βάζο δεν ανοίγει
Μπουκάλι με χυμό ντομάτας & ώριμες ντομάτες | 7+1 τρόποι πως να ανοίξετε εύκολα ένα γυάλινο βάζο που δεν ανοίγει (Howto DIY)

7+1 τρόποι πως να ανοίξετε γρήγορα ένα γυάλινο βάζο δεν ανοίγει

7+1 τρόποι πως να ανοίξετε ένα γυάλινο βάζο, που δεν ανοίγει με τίποτα. Πολλές φορές έχει τύχει να προσπαθούμε να ανοίξουμε το καπάκι ενός βάζου χωρίς να τα καταφέρνουμε. Πώς μπορούμε λοιπόν να το ανοίξουμε;

Πώς ανοίγουμε ένα γυάλινο βάζο που δεν ανοίγει

Τα βάζα που περιέχουν σάλτσες, μαρμελάδες, μέλι ή άλλα γαστρονομικά υλικά και τρόφιμα συνήθως σφραγίζονται σε κενό αέρος. Για να ανοίξουν λοιπόν θα πρέπει να προμηθεύσουμε με αέρα το βάζο. Αυτό γίνεται με διάφορους τρόπους μερικούς από τους οποίους σας τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

7+1 τρόποι να ανοίξετε ένα γυάλινο βάζο, που δεν ανοίγει με τίποτα

1

Με ένα μαχαίρι του βουτύρου, ανασηκώστε το καπάκι κατά μήκος μερικές φορές, αυτό θα πρέπει να συμβάλει στο να σπάσει τη σφραγίδα και το καπάκι να βγει εύκολα. Χρησιμοποιήστε την ομαλή άκρη του μαχαιριού.

2

Φορέστε γάντια, έτσι ώστε να μπορείτε να πιάσετε το καπάκι του βάζου πραγματικά καλά.

3

Βρέξτε ελαφρά μια πετσέτα και χρησιμοποιήστε τη για να πιάσετε το καπάκι, αυτό σας δίνει επίσης πιο μεγάλη δύναμη.

4

Βάλτε το βάζο κάτω από καυτό νερό για 2 λεπτά. Χτυπήστε το καπάκι μερικές φορές και χρησιμοποιήστε και πάλι το μαχαίρι του βουτύρου,για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Μπορείτε επίσης να βάλετε το βάζο ανάποδα σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ξεκινήστε γεμίζοντας το μπολ με ζεστό νερό. Μην το βράσετε γιατί μπορεί μετά να σας σπάσει το βάζο από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Χρειάζεται απλά να είναι αρκετά ζεστό.

5

Γυρίστε το βάζο σας ανάποδα και βάλτε το στο μπολ με το καπάκι του προς τα κάτω για πέντε λεπτά. Βγάλτε το από το νερό και με την πετσέτα ανοίξτε το καπάκι.

6

Χτυπήστε το κάτω μέρος του βάζου με το χέρι σας σαν να χτυπάτε μια κέτσαπ για να βγει. Εάν το βάζο έχει ανοιχθεί προηγουμένως και το αεροστεγές σφράγισμα δεν είναι το πρόβλημα, είναι πιθανό να έχει κολλήσει, επειδή έχει κρούστα από σιρόπι ή σάλτσα κάτω από το καπάκι και γύρω από το χείλος του γυαλιού.

7

Για να το διορθώσετε αυτό, βάλτε το βάζο σε ζεστό νερό για να βοηθήσει να μαλακώσει η κρούστα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα στο μέλλον, σκουπίστε το χείλος με ένα καθαρό υγρό πανί πριν από τη σφράγιση.

8

Το πάτε στον άντρα σας και του ζητάτε με νάζι να σας το ανοίξει!

Πως να ανοίξετε ένα γυάλινο #βάζο με #τρόφιμα, που δεν ανοίγει #tips #howto