Αρχική » How to & DIY » Γυναίκα How to » Μαλλιά. Τρία εύκολα χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε μόνες (Video)

Μαλλιά. Τρία εύκολα χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε μόνες (Video)

Μαλλιά. Δείτε στο βίντεο, χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι. Χτενιστείτε ανάλογα με τον τύπο της τρίχας και το σχήμα του προσώπου σας.

Χτένισμα ανάλογα τον τύπο των μαλλιών και το σχήμα του προσώπου

Το χτένισμα γίνεται ανάλογα τον τύπο των μαλλιών και το σχήμα του προσώπου.

Χτενίσματα – Με βάση τον τύπο των μαλλιών  σας

 • Λεπτή τρίχα και λίγη πυκνότητα:  Προτιμήστε να έχετε τα μαλλιά σας κοντά και επιλέξτε χτενίσματα που δίνουν όγκο.
 • Κανονικό πάχος τρίχας με κανονική πυκνότητα:  Ο τύπος μαλλιών που έχετε ταιριάζει με τα περισσότερα χτενίσματα και στυλ
 • Παχιά τρίχα με μεγάλη πυκνότητα: Το μεσαίο μήκος είναι το πιο κατάλληλο για εσάς για να δείξουν όμορφα τα χτενίσματα που θα επιλέξετε.

Χτενίσματα – Ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Προκειμένου να καταλάβετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας, θα πρέπει να το μετρήσετε. Με μια μεζούρα μετρήστε το πρόσωπό σας από πάνω προς τα κάτω και από πλευρά σε πλευρά.

 • Αν το μήκος του προσώπου σας είναι μιάμιση φορά το πλάτος έχετε σχήμα οβάλ.
  Σε ένα οβάλ πρόσωπο ταιριάζουν πολλές κουπ. Τα μαλλιά μπορούν να είναι κοντά ή μακριά, αλλά όλα σε ένα μήκος. Αποφύγετε τον όγκο, ιδίως αν το πρόσωπό σας είναι μικρό. Οι μακριές και αραιές αφέλειες γενικά κολακεύουν, εάν έχετε οβάλ σχήμα προσώπου.
  Αν έχετε ίσια μαλλιά, ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα καρέ στο ύψος του σαγονιού, με πολύ λίγο φιλάρισμα.Αν έχετε φράντζα, τοποθετήστε τη βούρτσα κοντά στις ρίζες και με το πιστολάκι χτενίστε προς τα κάτω και προς την αντίθετη πλευρά από την χωρίστρα. Έτσι θα δημιουργηθεί μια φράντζα που θα δίνει έμφαση στο χτένισμα.
 • Αν το μήκος είναι ίσο με το πλάτος, τότε έχετε ένα στρογγυλό πρόσωπο.
  Το μυστικό για να μειώνεται η στρογγυλάδα είναι να κρατάτε τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο. Έτσι θα αναδειχθούν τα μήλα του προσώπου, το πιγούνι και τα μάτια.Μπορείτε να έχετε τα μαλλιά σας μακριά ή κοντά, κόψτε όμως μερικές μύτες ψηλά στο κεφάλι για να δημιουργήσετε κάποιο όγκο στην κορυφή του κεφαλιού. Αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει μακρύτερο και λεπτότερο.
 • Αν έχετε μεγάλο πηγούνι και στενό μέτωπο το σχήμα του προσώπου σας είναι τριγωνικό.
  Το κούρεμα που πρέπει να αποφύγετε εάν έχετε μακρύ πρόσωπο είναι το καρέ.Ένα κοντό κούρεμα, ειδικά όταν τα μαλλιά φτάνουν ως τις γωνίες του στόματος, θα τονίσει το μήκος του προσώπου σας και ειδικά την περιοχή του πιγουνιού.
  Πρέπει να αποφεύγετε επίσης τις κοντές αφέλειες και τον όγκο στην κορυφή. Το καλύτερο είναι να δημιουργήσετε όγκο στο πλάι.
 • Τέλος, τετράγωνο σχήμα προσώπου σημαίνει ζυγωματικά και το μέτωπο σχεδόν ίσο με το πλάτος του κεφαλιού σας.Εάν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, μην κόβετε τα μαλλιά σας πολύ κοντά. Πρέπει να αφήσετε μήκος πίσω. Μπορείτε επίσης να κόψετε μερικές αφέλειες, αλλά θα πρέπει να είναι απαλές και αραιές, όχι ίσιες και κάθετες.Για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός προσώπου με λιγότερες γωνίες, δημιουργήστε όγκο στην κορυφή και στο πλάι.
#Μαλλιά. Τρία εύκολα #χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε μόνες σας οι #γυναίκες