Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πότε είναι - πέφτει » 25η Μαρτίου πότε είναι – Εθνική επέτειος Ελληνικής Επανάστασης 1821
25η Μαρτίου πότε πέφτει η επέτειος 2024

25η Μαρτίου πότε είναι – Εθνική επέτειος Ελληνικής Επανάστασης 1821

Η 25η Μαρτίου είναι μια ιδιαίτερη ημερομηνία για την Ελλάδα, αφού σηματοδοτεί την Εθνική Εορτή της χώρας. Αυτή η ημέρα εορτάζεται πανηγυρικά σε όλη την Ελλάδα και συνδέεται στενά με την επανάσταση του 1821, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της χώρας από τον Οθωμανικό ζυγό.

25η Μαρτίου πότε είναι – Εθνική επέτειος Ελληνικής Επανάστασης 1821

Η επανάσταση του 1821 ήταν ένα κρίσιμο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ένας αγώνας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία που κράτησε χρόνια και συνοδεύτηκε από ανθρώπινες θυσίες και μαχητικό πάθος.

Οι Έλληνες αγωνιστές, γνωστοί ως Πολεμιστές της Ελευθερίας, ανέδειξαν τη δύναμη της θέλησης και της ανθρωπιάς στην προσπάθειά τους να αντισταθούν στην κατοχή και να αποκτήσουν την ελευθερία τους.

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που οι Έλληνες γιορτάζουν αυτήν την ιστορική νίκη και την ελευθερία της χώρας τους.

Τα σχολεία, οι στρατιωτικές μονάδες, οι οργανισμοί και οι πολίτες γιορτάζουν με παρελάσεις, τελετές και άλλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πατριωτική αίσθηση και τον σεβασμό προς την ιστορία της χώρας.

Πότε πέφτει η 25η Μαρτίου το 2024 | Δευτέρα 25η Μαρτίου 2024

Το έτος 2024, η 25η Μαρτίου θα πέσει ημέρα Δευτέρα.

Η ημέρα αυτή θα είναι γεμάτη από την υπερηφάνεια και την ενότητα του ελληνικού λαού, που θα εορτάζει την ιστορική του νίκη και θα ανανεώνει τη δέσμευσή του για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Συνολικά, η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ημέρα για να τιμήσουμε την ιστορία, την πατρίδα και τους αγωνιστές που θυσίασαν τα πάντα για να διασφαλίσουν ένα μέλλον ελεύθερο και δίκαιο για τις επόμενες γενιές.

25η Μαρτίου πότε είναι - Εθνική επέτειος Ελληνικής Επανάστασης 1821. Η 25η Μαρτίου: Η Εθνική #Εορτή της Ελλάδας #παρέλαση