Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινές συνταγές » Αρνάκι με φρέσκια ρίγανη και πατάτες στο φούρνο – Γιάννης Μπαξεβάνης

Αρνάκι με φρέσκια ρίγανη και πατάτες στο φούρνο – Γιάννης Μπαξεβάνης

Συνταγή για αρνάκι με φρέσκια ρίγανη και πατάτες στο φούρνο από τον γνωστό σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη – Απόσπασμα από την εκπομπή «Πάνω στην ώρα».

Αρνάκι με φρέσκια ρίγανη και πατάτες στο φούρνο

Αρνάκι με φρέσκια ρίγανη και πατάτες στο φούρνο σερβιρισμένο σε πιατέλα«Μετά από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αθήνας, πέρασα κάποια χρόνια στην Ευρώπη, αποκτώντας πλούσια εμπειρία σε βραβευμένα εστιατόρια της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Γύρισα στην Ελλάδα και πρωτοπήγα σαν σεφ στην Κρήτη. Εκεί ανακάλυψα θησαυρούς: οι γιαγιάδες στα βουνά γνωρίζουν ακόμα την καταπληκτική τοπική χλωρίδα. Μου εμπιστεύτηκαν την γνώση τους και σήμερα αυτά τα βότανα είναι μέρος της μαγειρικής μου: μολόχα, ραδίκι, τσουκνίδα, το κάθε χόρτο έχει την δική του θεραπευτική και γευστική αξία, τα παραθαλάσσια χόρτα επίσης: το κρίταμο, με την ιδιαίτερη του γεύση, ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά και λίγο ούζο …». via

Ο Σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης

Tου απενεμήθη 11 φορές το βραβείο Ελληνικής κουζίνας (χρυσοί σκούφοι) από το περιοδικό «Αθηνόραμα».
Ανεδείχθη δύο φορές «Σεφ της Xρονιάς» από τους αναγνώστες του περιοδικού «Status». Το 1991 κατέκτησε στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία το ασημένιο μετάλλιο.

Το 2006 βραβεύεται από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας σαν «Chef Ελπίδας του μέλλοντος». Πολλά από τα εστιατόρια που εργάστηκε ή έχει αναλάβει την επίβλεψη, έχουν βραβευτεί στα καλύτερα του είδους του από ελληνικούς ή αλλοδαπούς φορείς.

#Αρνάκι με φρέσκια #ρίγανη και #πατάτες στο φούρνο #Συνταγή για το #Πάσχα