Αρχική » Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές » Κάστρα της Ελλάδας που είναι επίσημα ή προστατευόμενα μνημεία
Το Κάστρο του Πλαταμώνα, είναι κάστρο της Φραγκοκρατίας και ένα από τα Κάστρα της Ελλάδας - Castle in Greece

Κάστρα της Ελλάδας που είναι επίσημα ή προστατευόμενα μνημεία

Όπως και οι μεσογειακοί γείτονές της, η Ελλάδα, έχει δεχθεί την επιρροή διαφορετικών πολιτισμών ανά τους αιώνες, τα ίχνη των οποίων είναι ευδιάκριτα σε όλη την επικράτεια.

Ξεκινώντας από τους Μεσαιωνικούς χρόνους, κατά τη Βυζαντινή περίοδο, οι Φράγκοι, οι Οθωμανοί και οι Βενετοί, οι οποίοι επηρέασαν τον τόπο και τους ανθρώπους του, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας και κατ’ επέκταση της σημερινής Ευρώπης.

Τα Κάστρα της Ελλάδας – Castle in Greece

 

Το μεγαλοπρεπές κάστρο στη Ρόδο, στα Ανατολικά της χώρας, η Σπιναλόγκα στην Κρήτη, στα Νότια, με την πλούσια ιστορία της, η Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας στην Πελοπόννησο, στα Δυτικά και το κάστρο της Καβάλας στο Βορρά είναι μνημεία που χρονολογούνται από την Πρώιμη Βυζαντινή Περίοδο (5 ος αι. μ.Χ.) μέχρι το 19ο αι.
Ανακαλύψτε τους μύθους και τα παραμύθια για μάχες και ιππότες που έζησαν σε αμέτρητους προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.Αυτοί οι προορισμοί είναι ιδανικοί για οικογενειακές διακοπές και ρομαντικές αποδράσεις όλο το χρόνο, χάρη στο ήπιο μεσογειακό κλίμα της χώρας.

Τα αρχαία, βυζαντινά και μεσαιωνικά κάστρα βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, αποτελώντας το τέλειο σκηνικό για τις διακοπές σας.

Στην Πελοπόννησο ανακαλύψτε τα κάστρα του Μυστρά, της Μεθώνης, της Κορώνης, της Μονεμβασίας, του Νιόκαστρου, της Κυπαρισσίας, της Καλαμάτας, του Χλεμουτσίου και του Παλαμηδίου στο υπέροχο Ναύπλιο. Είναι σε άριστη κατάσταση και έχουν μια ιστορία πλούσια σε θρύλους και διηγήσεις των ντόπιων, οι οποίοι φημίζονται για τη δύναμη και την επιμονή τους.

Στο Ιόνιο Πέλαγος, μπορείτε να επισκεφτείτε τα κάστρα της Ζακύνθου, του Άσσου στην Κεφαλονιά, του Γρίβα στη Λευκάδα και το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα. Στο Αιγαίο Πέλαγος υπάρχει μεγάλος αριθμός καλοδιατηρημένων κάστρων στα νησιά Νάξος, Λέσβος, Χίος, Εύβοια, Σκύρος, Σκόπελος, Ρόδος, Νίσυρος και Κάρπαθος.

Κατευθυνθείτε στα Νότια, στην Κρήτη, στα κάστρα της Γραμβούσας, του Φραγκοκάστελλου, του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου, του Φόδελε και του διάσημου νησιού της Σπιναλόγκα, στο οποίο ζούσε μία κοινότητα λεπρών στο παρελθόν. Τέλος, στο Βορρά της Ελλάδας, ο οποίος υπήρξε ένα πραγματικό σταυροδρόμι πολιτισμών, θα βρείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της χώρας, όπως τα κάστρα της Χαλκιδικής, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης και της Έδεσσας.

Τα κάστρα αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι της πλούσιας ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το οποίο επιθυμούν οι Έλληνες να μοιραστούν με τον κόσμο. Η κληρονομιά αυτή, τυλιγμένη σε ένα πέπλο μύθου, περιμένει να την ανακαλύψετε. Ξεκινήστε το ταξίδι σας και βιώστε μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία, η οποία θα αλλάξει μια για πάντα την εικόνα της Ελλάδας, όπως την ξέρατε μέχρι σήμερα.

Τα #κάστρα στην #Ελλάδα που έχουν κηρυχθεί επίσημα προστατευόμενα #μνημεία #castle