Αρχική » Χριστούγεννα 2024 - 2025 » Πρωτοχρονιά 2025 » Υπάρχει ο Άι Βασίλης; Επιστημονική έρευνα, απόψεις, επιχειρήματα
Η γνωστή μορφή του Άι Βασίλη σε παιδιά και ενηλίκους. Το κυρίαρχο πρόσωπο της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων

Υπάρχει ο Άι Βασίλης; Επιστημονική έρευνα, απόψεις, επιχειρήματα

Η οριστική απόδειξη αν υπάρχει ή όχι ο Άι Βασίλης. Επιστημονικές έρευνες που έγιναν από το επιστημονικό περιοδικό Spy. Αντίθετες απόψεις και επιχειρήματα.


Υπάρχει ο Άι Βασίλης; Επιστημονική έρευνα

Επιτέλους, η οριστική απόδειξη αν υπάρχει ή όχι ο Άι Βασίλης. Επιστημονικές έρευνες που έγιναν από το περίφημο επιστημονικό περιοδικό Spy τον Ιανουάριο του 1990. Αντίθετες απόψεις και επιχειρήματα. Ο Άι Βασίλης υπάρχει τελικά;

Έρευνες που έγιναν από το επιστημονικό περιοδικό Spy

Ναι, Βιρτζίνια, o Άγιος Βασίλης υπάρχει

«Είμαι 8 χρόνων. Μερικοί από τους μικρούς μου φίλους λένε ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης. Ο μπαμπάς μου λέει «Αν το βλέπεις στον ήλιο, υπάρχει». Παρακαλώ, πείτε μου την αλήθεια, υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;» – Virginia O’Hanlon .

Βιρτζίνια, οι φίλοι σου κάνουν λάθος. Έχουν επηρεασθεί από τον σκεπτικισμό της εποχής μας. Δεν πιστεύουν παρά μόνο ό,τι βλέπουν.

Νομίζουν ότι τίποτα δεν υπάρχει αν δεν μπορούν να το αντιληφθούν με το μικρό τους το μυαλό. Όλα τα μυαλά Βιρτζίνια, ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλων ανθρώπων ή παιδιών, είναι μικρά.

Σ΄αυτό το τεράστιο σύμπαν ο άνθρωπος είναι ένα μικρούτσικο έντομο, ένα μυρμήγκι, όσον αφορά την διάνοια του, σε  σχέση με τον απέραντο κόσμο γύρω του, όπως μετριέται με την έλλογη ικανότητά του να συλλάβει  όλη την αλήθεια και τη γνώση.

Ναι, Βιρτζίνια, ο Άγιος Βασίλης υπάρχει

Υπάρχει όπως σίγουρα υπάρχει η αγάπη και η γενναιοδωρία και η ευλάβεια και ξέρεις ότι σ΄αγκαλιάζουν  και δίνουν στη ζωή σου ομορφιά και χαρά.

Αλίμονο! πόσο ζοφερός θα ήταν ο κόσμος μας αν δεν υπήρχε ο Άι Βασίλης. Θα ήταν τόσο ζοφερός όσο αν δεν υπήρχαν Βιρτζίνιες.

Δεν θα υπήρχε η αγνή πίστη των παιδιών, η ποίηση, η φαντασία που κάνει υποφερτή την ύπαρξή μας. Δε θα είχαμε χαρά παρά μόνο με τις αισθήσεις  και την όραση.  Το εξωτερικό φως με το οποίο η παιδικότητα γεμίζει τον κόσμο θα σβήσει.

Δεν πιστεύεις στον Άι Βασίλη! Μπορεί επίσης να μη πιστεύεις τις νεράιδες. Μπορεί να πείσεις τον μπαμπά σου να προσλάβει  ανθρώπους να παρακολουθούν όλες τις καμινάδες την παραμονή των Χριστουγέννων για να πιάσουν τον Άι Βασίλη, αλλά ακόμη και αν δεν το δεις να κατεβαίνει, τι θα αποδείκνυε αυτό;

Κανένας δεν βλέπει τον Άι Βασίλη αλλά αυτό δεν είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει ο Άι Βασίλης.

Τα πιο σπουδαία πράγματα στον κόσμο είναι εκείνα τα οποία ούτε οι μεγάλοι ούτε τα παιδιά μπορούν να δουν. Είδες ποτέ νεράιδες να χορεύουν στα ξέφωτα;

Σίγουρα όχι, αλλά αυτό δεν είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν. Κανένας δεν μπορεί να αντιληφθεί ή να φανταστεί όλα τα θαύματα που είναι αόρατα και δεν μπορείς να τα δεις στον κόσμο.

Μπορείς να χωρίσεις τα τμήματα μιας παιδικής κουδουνίστρας και να δεις τι είναι αυτό που κάνει το θόρυβο, αλλά υπάρχει ένα πέπλο που καλύπτει τον αόρατο κόσμο, το οποίο ούτε ο δυνατότερος άνθρωπος, ούτε η συνενωμένη δύναμη των δυνατότερων ανθρώπων που έχουν ζήσει δεν θα μπορούσαν να το τραβήξουν.

Μόνο η πίστη, η ποίηση, η αγάπη, η φαντασία μπορούν να τραβήξουν αυτήν την κουρτίνα και να δει και να περιγράψει την υπερφυσική ομορφιά και δόξα πίσω της. Είναι όλα πραγματικά; Α, Βιρτζίνια, σ΄αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχει τίποτα πραγματικό και μόνιμο.

Δεν υπάρχει Άι Βασίλης; Δόξα το θεό ζει και θα ζει για πάντα. Μετά από χιλιάδες χρόνια από τώρα Βιρτζίνια, ίσως 10 φορές 10.000 χρόνια από τώρα, θα συνεχίσει να δίνει χαρά στην καρδιά των παιδιών.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος

Το σημείωμα αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε στη New York Sun το 1897, σχεδόν πριν εκατό χρόνια, και ανατυπωνόταν κάθε χρόνο μέχρι το 1949 όταν σταμάτησε να εκδίδεται η εφημερίδα.

Οι 8+1 ιπτάμενοι τάρανδοι του Άη Βασίλη (Ντάσερ, Ντάνσερ, Πράσνερ, Βίξεν, Κόμετ, Κιούμπιτ, Ντόνερ Μπλίτζεν & ο Ρούντολφ)

Η άποψη ότι δεν υπάρχει Άι Βασίλης

1 Κανένα γνωστό είδος ελαφιών δεν πετά. ΑΛΛΑ υπάρχουν 300.000 είδη ζώντων οργανισμών που δεν έχουν ταξινομηθεί και εφόσον είναι έντομα και μικρόβια, αυτό δεν αποκλείει ΟΡΙΣΤΙΚΑ ότι δεν υπάρχουν ιπτάμενα  ελάφια τα οποία μόνο ο Άι Βασίλης έχει δει.

2 Υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια παιδιά (άτομα κάτω των 18 ετών) στον κόσμο.  ΑΛΛΑ δεδομένου ότι ο Άι Βασίλης (προφανώς) δεν έχει σχέση με Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους και Βουδιστές, αυτό ελαττώνει το φόρτο εργασίας στο 15% του συνόλου -378 εκατομμύρια σύμφωνα το το Γραφείο Παρακολούθησης του Πληθυσμού-. Με μέσο όρο (απογραφή) 3,5 παιδιά ανά οικογένεια, έχουμε 91.8 εκατομμύρια σπίτια. Υποθέτουμε ότι στο καθένα υπάρχει ένα καλό παιδί.

3 Ο Άι Βασίλης έχει 31 ώρες  τα Χριστούγεννα για να δουλέψει, χάρη στις διαφορετικές ωριαίες ζώνες και την περιστροφή της γης, υποθέτοντας ότι ταξιδεύει από την ανατολή προς τη δύση (πράγμα που φαίνεται λογικό). Έτσι έχουμε 822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ένα χριστιανικό σπιτικό  με καλά παιδιά, ο Άι Βασίλης έχει 1/1000  του δευτερολέπτου για να παρκάρει, να πηδήξει από το έλκηθρο, να μπει από την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να μοιράσει τα υπόλοιπα δώρα κάτω από το δένδρο, να φάει τα κεράσματά του, να ανέβει πάνω την καμινάδα, να μπει στο έλκηθρό του και να πάει στο επόμενο σπίτι.

Υποθέτοντας ότι αυτές οι 91,8 εκατομμύρια στάσεις είναι εξίσου μοιρασμένες στη γη (το οποίο ξέρουμε ότι είναι λάθος αλλά για λόγους υπολογισμού θα το δεχτούμε), μιλάμε για περίπου 1,3 χιλιόμετρα  ανά σπιτικό, ένα συνολικό ταξίδι  140 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, χωρίς να υπολογίζουμε τις στάσεις που οι περισσότεροι από μας πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μια φορά στις 31 ώρες, συν το φαγητό και άλλα πράγματα.

4 Αυτό σημαίνει ότι το έλκηθρο του Άι Βασίλη κινείται με 1.040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, 12.500 φορές την ταχύτητα του ήχου. Για λόγους σύγκρισης, το ταχύτερο   όχημα που έφτιαξε ο άνθρωπος στη γη, το διαστημόπλοιο Οδυσσεύς, κινείται με  27,4 μίλια το δευτερόλεπτο – ένα συνηθισμένο ελάφι μπορεί να τρέξει με 25χιλιόμετρα την ώρα.

5 Το φορτίο του έλκηθρου προσθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Αν υποθέσουμε ότι κάθε παιδί δεν παίρνει τίποτα παραπάνω από ένα μέσου μεγέθους  σετ Lego (500 γραμμάρια), το έλκηθρο μεταφέρει  189.000 τόνους, χωρίς να λογαριάζουμε τον Άι Βασίλη, που περιγράφεται ως υπέρβαρος.

Στη Γη ένα συνηθισμένο ελάφι δεν μπορεί να σύρει παραπάνω από 140 κιλά. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι «το ιπτάμενο ελάφι» (βλέπε σημείο #1) θα μπορούσε να σύρει ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ το κανονικό ποσό, δεν μπορούν  8 ελάφια να κάνουν τη δουλειά ή ακόμη 9. Χρειαζόμαστε 135.000 ελάφια. Αυτό αυξάνει το φορτίο – χωρίς να  υπολογίζουμε ακόμη το βάρος του έλκηθρου –  στους  210.000 τόνους. Πάλι, για λόγους σύγκρισης – αυτό είναι  τέσσερις φορές το βάρος του Queen Elizabeth.

6 210.000 τόνοι που ταξιδεύουν με 1040 χιλιόμετρα το δευτερόπλεπτο δημιουργούν μια τεράστια αντίσταση αέρος – αυτή θα θέρμαινε τα ελάφια στο ίδιο βαθμό μ΄ένα διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην γήινη ατμόσφαιρα. Το πρώτο ζευγάρι των ελαφιών θα απορροφούσε  14,3 τετράκις εκατομμύρια joule  ενέργειας. Ανά δευτερόλεπτο, το καθένα.

Σε συντομία, θα  φλεγόταν άμεσα, προκαλώντας έκρηξη σ΄αυτά που ήταν πίσω τους και θα δημιουργούσαν εκκωφαντικές εκρήξεις στο πέρασμα τους. Όλη η ομάδα των ελαφιών θα  εξαερωνόταν  μέσα σε 4,26 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Ο Άγιος Βασίλης εν τω μεταξύ  θα υφίστατο σε μια φυγόκεντρο δύναμη  17.500,06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας.

Ένας Άι Βασίλης 120 κιλών (που είναι σχετικά αδύνατος) θα κολλούσε  στην πλάτη του έλκηθρου με μια δύναμη 1.959.016 κιλών.

Σαν συμπέρασμα …

«Αν ο Άι Βασίλης ΚΑΠΟΤΕ παρέδιδε δώρα την παραμονή των Χριστουγέννων, τώρα είναι νεκρός.»

Η οριστική απόδειξη αν υπάρχει ή όχι ο Άι #Βασίλης την #Πρωτοχρονιά. Επιστημονική έρευνα #santa