Αρχική » Online Web Tools » Βρες τι ανάλυση οθόνης έχεις σε pixel – What’s My Screen Resolution
Συσκευές laptop, tablet,κινητό με διάφορες αναλύσεις οθόνης | Βρες την ανάλυση οθόνης σε pixel - What's My Screen Resolution

Βρες τι ανάλυση οθόνης έχεις σε pixel – What’s My Screen Resolution

Βρες τι ανάλυση οθόνης έχεις σε pixel στον υπολογιστή, στο Laptop κλπ. What’s My Screen Resolution. Τι είναι η ανάλυση οθόνης. Αλλαγή της ανάλυσης οθόνης.

Τι ανάλυση οθόνης έχω στον υπολογιστή, laptop κλπ

Check the Resolution of Your Screen – What’s My Screen Resolution ?

Η ανάλυση της οθόνης είναι σε Πλάτος x Ύψος σε Pixel:

Τι είναι η ανάλυση οθόνης

Όταν μιλάμε για ανάλυση οθόνης, είτε πρόκειται για οθόνη υπολογιστή, είτε πρόκειται για οθόνη τηλεόρασης, ουσιαστικά αναφερόμαστε σε ένα σύνολο από pixel ή εικονοστοιχεία αν προτιμάτε στα ελληνικά.

Σύμφωνα με έναν ορισμό η ανάλυση εκφράζεται σε pixel ανά μονάδα μήκους, όπως είναι η ppi (pixel per inch). Πολλές φορές η ανάλυση μιας εικόνας συγχέεται με την ανάλυση εκτύπωσης η οποία μετριέται σε dpi (dots per inch).

Με απλά λόγια η ανάλυση ενός μέσου όπως π.χ. μιας οθόνης είναι ο αριθμός των pixel που το μέσο μπορεί να αναπαράγει απροβλημάτιστα σε κάθε διάσταση. via

Αλλαγή της ανάλυσης οθόνης

Με τον όρο «ανάλυση οθόνης», αναφερόμαστε στην καθαρότητα του κειμένου και των εικόνων στην οθόνη σας. Σε υψηλότερη ανάλυση, τα στοιχεία εμφανίζονται στην οθόνη με μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Επίσης, εμφανίζονται με μικρότερο μέγεθος, άρα χωράνε περισσότερα στοιχεία στην οθόνη. Σε χαμηλότερη ανάλυση, στην οθόνη χωράνε λιγότερα στοιχεία, αλλά εμφανίζονται μεγαλύτερα και είναι πιο ευδιάκριτα. Ωστόσο, σε πολύ χαμηλή ανάλυση, το περίγραμμα των εικόνων εμφανίζεται ακανόνιστο.

Παράδειγμα χαμηλής ανάλυσης είναι η ανάλυση 640 × 480, ενώ η 1600 × 1200 είναι υψηλή ανάλυση. Οι οθόνες CRT (καθοδικής λυχνίας) συνήθως λειτουργούν με ανάλυση 800 × 600 ή 1024 × 768. Οι οθόνες LCD (υγρών κρυστάλλων) παρέχουν καλύτερα χαρακτηριστικά υποστήριξης πιο ψηλών τιμών ανάλυσης.

Το αν μπορείτε να αυξήσετε την ανάλυση της οθόνης σας εξαρτάται από το μέγεθος και τις δυνατότητές της, καθώς και από τον τύπο της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σας.

Εικονοστοιχείο ή pixel

Εικονοστοιχείο ή pixel (ακρωνύμιο του αγγλικού picture element, στοιχείο εικόνας) είναι ένα «σημείο» μιας εικόνας που εμφανίζεται στην οθόνη ενός υπολογιστικού συστήματος, δηλαδή, για το υπολογιστικό σύστημα, ένα δείγμα πληροφορίας.

Στον υπολογιστή η εικόνα αναπαριστάται υπό τη μορφή «ψηφιδωτού». Το εικονοστοιχείο είναι, απλά, μια ψηφίδα του ψηφιδωτού αυτού και, ως εκ τούτου, θεωρείται ως το μικρότερο πλήρες δείγμα μιας εικόνας. Περισσότερα στην wikipedia

Ypologismos.gr ● 300+ μοναδικοί Υπολογισμοί - Calculators
Βρες τι ανάλυση #οθόνης έχεις σε pixel στον #υπολογιστή σου, στο #Laptop Screen #Resolution