Αρχική » Σχολείο » Βullying. Βίντεο «Όσο το μοιράζεσαι μικραίνει» (Share it to End it)

Βullying. Βίντεο «Όσο το μοιράζεσαι μικραίνει» (Share it to End it)

Μία οργάνωση κατά του bullying ενάντια στα παιδιά και τους νέους (Singapore’s Coalition Against Bullying for Children and Youth) λάνσαρε ένα πρωτότυπο φιλμάκι που μικραίνει κάθε φορά που το μοιράζεσαι.

Βullying. Βίντεο «Όσο το μοιράζεσαι μικραίνει» (Share it to End it)

Το ασπρόμαυρο φιλμάκι δείχνει ένα αγόρι που το κοροϊδεύουν στο σχολείο. «Δε νιώθω ασφαλής πουθενά», δηλώνει με παράπονο το μικρό αγόρι. «Νιώθω ολομόναχος».

Αυτό το βιντεάκι, που η αρχική εκδοχή του διαρκεί κάτι λιγότερο από 2 λεπτά, έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορούν να το μοιράζονται με share οι χρήστες του Facebook.

Αφού ένας χρήστης κάνει share, ο επόμενος βλέπει μία εκδοχή που είναι κατά ένα μιλιδευτερόλεπτο (0,001 δευτερόλεπτα) μικρότερο.

Τελικά, το φιλμάκι θα συρρικνωθεί μέχρι να γίνει μία μόνο εικόνα.

Η ιδέα πίσω από αυτήν την καμπάνια είναι πως όσο περισσότερο μιλάμε για το bullying τόσο το εξαλείφουμε.

Το video για το bullying που κάνει το γύρο του κόσμου

Το μικρό αγόρι στο video καταφέρνει να αναδείξει με εκπληκτικό τρόπο, τον τρόμο που βιώνουν τα μικρά παιδιά και οι νέοι που υφίστανται το bullying και να ευαισθητοποιήσει, πετυχαίνοντας το στόχο του με έναν πολύ απλό, αλλά φοβερά έξυπνο τρόπο.

«Δε θέλω να το μοιραστώ αυτό. Ποιο το νόημα; Κανείς δε μπορεί να βοηθήσει. Θέλω να πω πως φοβάμαι. Κι αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα; Δε μπορώ να το μοιραστώ αυτό με κανέναν».

Το όνομα της καμπάνιας είναι «Share it to end it», δηλαδή «Μοιράσου το για να το σταματήσεις».

Βίντεο για τον #Σχολικό #εκφοβισμό στο #σχολείο. Όσο το μοιράζεσαι μικραίνει video #bullying