Αρχική » Αναζήτηση - Βρες » Βρες ΑΤΜ Τράπεζας. Δίκτυο ATMs για κάρτες Visa, MasterCard, Maestro

Βρες ΑΤΜ Τράπεζας. Δίκτυο ATMs για κάρτες Visa, MasterCard, Maestro

Βρες μηχάνημα ΑΤΜ Τράπεζας για ανάληψη μετρητών με κάρτες Visa – MasterCard – Maestro. Αναζήτηση για Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Μετρητών. Search ATM Locator

Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης ATM Τράπεζας

Ένα Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης είναι μια ηλεκτρονική συσκευή τηλεπικοινωνιών που επιτρέπει στους πελάτες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να διεξάγουν χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Αναλήψεις μετρητών, καταθέσεις, κεφάλαια μεταφοράς ή λήψη πληροφοριών λογαριασμού, ανά πάσα στιγμή και χωρίς την ανάγκη άμεσης αλληλεπίδρασης με το τραπεζικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ATMIA, υπάρχουν σήμερα σχεδόν 3.5 εκατομμύρια ATM που έχουν εγκατασταθεί παγκοσμίως. Ωστόσο, η χρήση των ΑΤΜ στην Αυστραλία μειώνεται σταδιακά.

ΑΤΜ, πλαστικό χρήμα, χρήση PIN και συναλλαγματική ισοτιμία

Η χρήση των ΑΤΜ γίνεται με την χρήση πλαστικού χρήματος, πληκτρολογώντας το σωστό PIN, που είναι αποθηκευμένο στο τσιπ ή στη βάση δεδομένων του εκδίδοντος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Χρησιμοποιώντας ένα ATM, οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τραπεζικών καταθέσεων ή πιστωτικών λογαριασμών τους.

Έτσι μπορούν να πραγματοποιήσουν διάφορες οικονομικές συναλλαγές, όπως αναλήψεις μετρητών, υπόλοιπα ελέγχου ή πιστωτικά κινητά τηλέφωνα.

Τα ATM μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάληψη μετρητών και σε ξένη χώρα.

Εάν το νόμισμα που γίνεται ανάληψη από το ATM είναι διαφορετικό από αυτό στο οποίο είναι εκφρασμένος ο τραπεζικός λογαριασμός, τα χρήματα θα μετατραπούν με τη συναλλαγματική ισοτιμία του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Το πρώτο ATM χρησιμοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 1967 στα Βόρεια προάστια του Λονδίνου.

Για την ιστορία, τα αρχικά ATM αποτελούν συντομογραφία των λέξεων «Automated Teller Machine» που σημαίνει αυτό που ξέρουμε: Αυτόματο Μηχάνημα Ανάληψης Μετρητών.

VISA (κάρτα Βίζα) – Αναζήτηση για μηχάνημα ανάληψης μετρητών

Οι κάρτες Visa μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγές σε διεθνές επίπεδο, ενώ είναι πρακτικές και αξιόπιστες.

Αναζητήστε το πλησιέστερο μηχάνημα ανάληψης μετρητών ATM, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεστε

Logo Visa Card debit cards and prepaid cards ● Βίζα κάρτα χρεωστική, προπληρωμένη και πιστωτική για αγορές & αναλήψεις ΑΤΜ
(click στο logo)

Κάρτα MasterCard (Μάστερ κάρτ) – Βρες μηχάνημα ανάληψης μετρητών

Οι κάρτες MasterCard εκδίδονται από όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Οι κάρτες MasterCard είναι αποδεκτές σε όλο τον κόσμο, σε καταστήματα λιανικής πώλησης και μηχανήματα ΑΤΜ, οπουδήποτε θα δείτε το σήμα MasterCard (ή Maestro / Cirrus, ανάλογα με την κάρτα που έχετε).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας σε περισσότερα από 34 εκατομμύρια σημεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Logo MasterCard debit cards and prepaid cards ● Μάστερκαρντ χρεωστική, προπληρωμένη και πιστωτική για αγορές & αναλήψεις ΑΤΜ
(click στο logo)

Κάρτα Maestro (Μαέστρο) – ATM Locator – Network

Τι είναι η κάρτα Maestro. Η χρεωστική κάρτα σας δίνει πρόσβαση στα χρήματα του προσωπικού σας λογαριασμού και χρησιμοποιείται για να πληρώσετε απευθείας προϊόντα και υπηρεσίες στα καταστήματα και για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ.

Το ποσό κάθε πληρωμής αφαιρείται απευθείας από τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε πληρωμές μόνο εφόσον υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στον λογαριασμό.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείτε να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από εκείνα που διαθέτετε.

Logo Maestro Card debit cards and prepaid cards ● Μαέστρο κάρτα χρεωστική και πιστωτική για αγορές & αναλήψεις ΑΤΜ
(click στο logo)

Χρεωστική τραπεζική κάρτα – debit card

Μια χρεωστική κάρτα, επίσης γνωστή και ως τραπεζική κάρτα (debit card, bank card ή check card).

Είναι μια πλαστική κάρτα πληρωμών την οποία εκδίδει ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (συνήθως τράπεζα) υπέρ ενός δικαιούχου στο οποίο διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων κατ’ αρχή για να παίρνει χρήματα από τα ΑΤΜ.

Παρέχει στον κάτοχο της κάρτας ηλεκτρονική πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί.

Μερικές κάρτες μπορούν να περιέχουν ένα αποθηκευμένο ποσό χρημάτων από το οποίο να μπορεί να πραγματοποιηθεί η πληρωμή (προπληρωμένη κάρτα).

Οι περισσότερες τραπεζικές κάρτες μεταφέρουν μια ηλεκτρονική εντολή στην τράπεζα του κατόχου της κάρτας να αποσύρουν χρήματα από τον καθορισμένο τραπεζικό λογαριασμό του πληρωτή.

Οι κάρτες, όπου γίνονται αποδεκτές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για μετρητά όταν γίνονται αγορές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αρκετός ένας αριθμός τραπεζικού λογαριασμού να διατίθεται αποκλειστικά για χρήση στο διαδίκτυο χωρίς να υπάρχει φυσική κάρτα.

Η χρεωστική κάρτα, όπως είπαμε, είναι συνδεδεμένη με έναν τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων από τον οποίο αφαιρούνται τα χρήματα που λαμβάνουμε από τα ΑΤΜ.

Η χρεωστική κάρτα, εκτός από την χρήση της για ανάληψη χρημάτων από ATM. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλεκτρονικές πληρωμές, όπως γίνεται και με τις πιστωτικές κάρτες.

Στην περίπτωση που πραγματοποιείται μια αγορά με χρεωστική κάρτα, τα χρήματα που πληρώνονται, αφαιρούνται κατευθείαν από τον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό με τον οποίο συνδέεται.| via

Βρες #ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών. Κάρτες #Visa #MasterCard #Maestro. Χάρτης & Search ATM Locator