Αρχική » Οικονομία - Οικονομικοί Δείκτες » Πολύτιμα και βασικά μέταλλα – Live τιμές, αγορά, πώληση, διαγράμματα
Πολύτιμα μέταλλα. Τιμές, αγορά, πώληση. Χρυσός, αργυρός, πλατίνα, παλλάδιο, χαλκός, νικέλιο, αλουμίνιο, ψευδάργυρος, χάλυβας

Πολύτιμα και βασικά μέταλλα – Live τιμές, αγορά, πώληση, διαγράμματα

Live τιμές για πολύτιμα – βασικά μέταλλα όπως : χρυσός, αργυρός, πλατίνα, παλλάδιο, χαλκός, νικέλιο, αλουμίνιο, ψευδάργυρος, χάλυβας – Metal Price Charts.

Πολύτιμα και βασικά μέταλλα – Live τιμές

Στα διαγράμματα μπορείτε να δείτε τις τιμές των κυριότερων πολύτιμων και βασικών μετάλλων όπως διαμορφώνονται στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων ανά τον κόσμο.

Τιμές χρυσός, αργυρός, πλατίνα, παλλάδιο, χαλκός, νικέλιο, αλουμίνιο, ψευδάργυρος, χάλυβας.

Οι τιμές προέρχονται κυρίως από το London Metal Exchange (LME), που είναι η μεγαλύτερη αγορά συμβολαίων futures για μέταλλα στον κόσμο, καθώς και από την αγορά των ΗΠΑ. Τιμές (κυρίως) σε δολάρια ανά ουγγιά (USD per oz)

Live τιμές πολύτιμων μετάλλων – live metal prices

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Τιμή Ψευδάργυρου London Metal Exchange (LME)

Το χημικό στοιχείο Ψευδάργυρος (Zincum) είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 30 και ατομικό βάρος 65,38 . Έχει θερμοκρασία τήξης 419,58 C° και θερμοκρασία βρασμού 907 C°. Το σύμβολό του είναι Zn.

Είναι γνωστός επίσης και ως τσίγκος, από το γερμανικό zink, τσινκ (αγγλικά zinc, ιταλικά zinco).Τιμή Ψευδάργυρου London Metal Exchange (LME)

Τιμή Παλλάδιο – Palladium

Το χημικό στοιχείο παλλάδιο (palladium) είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 46 και σχετική ατομική μάζα 106,42. Το χημικό του σύμβολο είναι “Pd”. Ανήκει στην ομάδα 10, στην περίοδο 5 και στο d-block του περιοδικού πίνακα, της 2ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης.

Είναι σπάνιο, ασημόγκριζο μέταλλο με έντονη μεταλλική λάμψη και με θερμοκρασία τήξης 1554,9 °C και θερμοκρασία βρασμού 2963 °C.

Εκτεταμένα κοιτάσματα παλλαδίου και των συγγενών μετάλλων έχουν βρεθεί στη Νότια Αφρική, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στη Ρωσία. Η ανακύκλωση είναι επίσης μια πηγή παλλαδίου, ως επί το πλείστον από τους ανενεργούς καταλυτικούς μετατροπείς. | wikipedia

Historical Palladium Prices and Price Chart – 5 χρόνια

Historical Palladium Prices

Τιμή Πλατίνας (Platinum) – Λευκόχρυσος. Διάγραμμα, τιμές, αρχείο

Το χημικό στοιχείο λευκόχρυσος (κοινό όνομα: πλατίνα, λατινικά: platinum) είναι σπάνιο, βαρύ, πολύ δύστηκτο, αργυρόλευκο, ελατό και όλκιμο μέταλλο με ισχυρή μεταλλική λάμψη και με ατομικό αριθμό 78 και σχετική ατομική μάζα 195,084 (μέχρι το 1995 αναφερόταν η 195,078).

Το χημικό του σύμβολο είναι “Pt” και ανήκει στην ομάδα 10 του περιοδικού πίνακα, στην περίοδο 6 και στο d-block και στην ομάδα της 3ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης. Έχει θερμοκρασία τήξης 1768,3 °C και θερμοκρασία βρασμού 3825 °C. | wikipedia

Platinum Real -time prices. Τιμές ανά ευρώ ή δολάριο, κιλό ή ουγγιά

Οι τιμές ενημερώνονται κάθε 10 δευτερόλεπτα και δεν χρειάζεται να κάνετε ανανέωση της σελίδας.

Μπορείτε να αλλάξετε την χρονική περίοδο προβολής, τον τύπο διαγράμματος.

ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : 3ΜΗΝΟ (αλλάξτε το εάν θέλετε άλλο χρονικό διάστημα από τις διαθέσιμες επιλογές στην κορυφή).

Στον αριστερό κάθετο άξονα δείχνει την τιμή σε euro ανά κιλό (EUR/Kgr) και στον δεξιό κάθετο άξονα την τιμή σε euro ανά ουγκιά (EUR/OZ)

Real-time spot price in the professional Platinum bullion market
Υπόδειγμα διαγράμματος

Κάντε κλικ στο button που ακολουθεί για να απολαύσετε το διάγραμμα σε full προβολή

Τιμή Νικελίου London Metal Exchange (LME)

Το χημικό στοιχείο Νικέλιο είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 28 και ατομικό βάρος 58,71, Ειδικό βάρος 8,9, θερμοκρασία τήξης 1453 C° και θερμοκρασία βρασμού 2732 C°. Χημικό σύμβολο: Ni.

To Ni είναι αργυρόλευκο και κάτω από τους 385 βαθμούς ελαφρώς μαγνητικό μέταλλο. Είναι σκληρό όπως ο σίδηρος ή και σκληρότερο. Επίσης είναι ελατό, ανθεκτικότερο του σιδήρου και αμετάβλητο στον αέρα ως συμπαγές. Στιλβωμένο αποκτά ισχυρή λάμψη.

Διαλύεται στο νιτρικό οξύ, ενώ στο υδροχλωρικό οξύ διαλύεται αργά και “εν βρασμώ”. Δεν αντιδρά με τα αλκάλια. Επειδή σε λεπτό διαμερισμό διαλύει το υδρογόνο σε ποσοστό 17 φορές τον όγκο του, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως καταλύτης υδρογόνωσης των ελαίων στη παρασκευή λιπών | wikipedia Τιμή Νικελίου London Metal Exchange (LME)

Τιμή Χαλκού London Metal Exchange (LME)

Το χημικό στοιχείο Χαλκός (Cuprum) είναι μέταλλο με ατομικό αριθμό 29 και ατομικό βάρος 63,546 . Έχει θερμοκρασία τήξης 1084,6 °C και θερμοκρασία βρασμού 2567 °C.

Το σύμβολό του είναι Cu. Έχει κοκκινωπό χρώμα και είναι όλκιμος και ελατός. Ανήκει στην ομάδα της 1ης κύριας σειράς των στοιχείων μετάπτωσης.

Τιμή Χαλκού London Metal Exchange (LME)

Τιμή Αλουμινίου (αργίλιο) London Metal Exchange (LME)

Το αργίλιο ή αλουμίνιο (Aluminium) είναι το χημικό στοιχείο με σύμβολο Al και ατομικό αριθμό 13. Είναι ένα αργυρόλευκο μέταλλο στοιχείο που ανήκει στην ομάδα IIIA (13) του περιοδικού συστήματος μαζί με το βόριο.

Είναι το πιο άφθονο μέταλλο στο φλοιό της Γης και συνολικά το τρίτο (3ο) πιο άφθονο χημικό στοιχείο συνολικά στον πλανήτη μας, μετά το οξυγόνο και το πυρίτιο. Κατά βάρος αποτελεί περίπου το 8% του στερεού φλοιού.

Ωστόσο είναι πολύ δραστικό χημικά ώστε να βρίσκεται στη φύση ως ελεύθερο μέταλλο. Αντίθετα, βρίσκεται ενωμένο σε πάνω από 270 διαφορετικά ορυκτά. Η κύρια πηγή για τη βιομηχανική παραγωγή του μετάλλου είναι ο βωξίτης | wikipedia

Τιμή Αλουμινίου (αργίλιο) London Metal Exchange (LME)

Πολύτιμα μέταλλα τιμές 24ώρου live

Στα διαγράμματα μπορείτε να δείτε τις τιμές των κυριότερων πολύτιμων και βασικών μετάλλων όπως διαμορφώνονται κατά τις τελευταίες 24 ώρες στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων ανά τον κόσμο.

Οι τιμές του χρυσού, αργύρου, πλατίνας και παλλάδιου είναι εκφρασμένες σε δολάρια ανά ουγγιά ενώ οι τιμές του χαλκού, νικελίου, αλουμινίου και ψευδαργύρου σε δολάρια ανά λίβρα. Τα διαγράμματα αναφέρονται σε ώρα Νέας Υόρκης.

Χρυσός Ασήμι Πλατίνα Παλλάδιο
[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Bασικά μέταλλα τιμές 24ώρου live

Χαλκός Νικέλιο Αλουμίνιο Ψευδάργυρος
[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Βασικά μέταλλα. Αλουμίνιο, Νικέλιο, Χαλκός, Κασσίτερος, Ψευδάργυρος

Πολύτιμα και βασικά μέταλλα - Live τιμές, αγορά, πώληση, διαπραγμάτευση, διαγράμματα Ο όρος Βασικά μέταλλα αποδίδεται κυρίως στα κυρίαρχα μέταλλα του παγκόσμιου εμπορίου μετάλλων που φέρουν ιδιαίτερη χρηματιστηριακή αξία, αποτελώντας ουσιαστικά ιδιαίτερο χρηματιστηριακό δείκτη στις διάφορες αγορές εμπορευμάτων.

Στα μέταλλα αυτά δεν περιλαμβάνονται ο χρυσός, η πλατίνα, ο άργυρος κ.ά. που αποτελούν ιδιαίτερους χρηματιστηριακούς δείκτες εμπορευμάτων.

Στα βασικά μέταλλα περιλαμβάνονται το Αλουμίνιο, το Νικέλιο, ο Χαλκός, ο Κασσίτερος, ο Ψευδάργυρος και ο Μόλυβδος, καθώς και τα σημαντικότερα κράματα αυτών.

Τα μέταλλα αυτά φέρονται σε χρηματιστηριακούς πίνακες επίσημων και ανεπίσημων τιμών αγοράς και πώλησης εκάστου, τοις μετρητοίς ή σε τρίμηνη προθεσμία.

Σημειώνεται ότι στις χρηματιστηριακές αγορές ανά ηπείρους οι πίνακες των βασικών μετάλλων διαφέρουν ιδιαίτερα στο εμπόριο κραμάτων περιλαμβάνοντας έτσι διαφορετικά κράματα.

Μια άλλη επίσης σημαντική κατηγορία βασικών μετάλλων των χρηματιστηρίων είναι τα λεγόμενα στρατηγικά μέταλλα οι τιμές των οποίων ορίζονται ανάλογα ανά κιλό, τόνο ή λίβρα. ή ακόμα και ανά ουγγιά.

Πολύτιμα και βασικά #μέταλλα – Live τιμές για #χρυσό, #αργυρό #πλατίνα από τα χρηματιστήρια