Αρχική » How to & DIY » Σπίτι How to » Πώς τοποθετώ εύκολα και γρήγορα μια βάση ντουζιέρας στο μπάνιο
Σχεδιασμός με μολύβι, για την εγκατάσταση - τοποθέτηση βάσης ντουζιέρας στο πάτωμα

Πώς τοποθετώ εύκολα και γρήγορα μια βάση ντουζιέρας στο μπάνιο

Πως τοποθετώ μια βάση ντουζιέρας. Για να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό χώρο για τo ντουζ, πρέπει να ξεκινήσουμε από την εγκατάσταση της βάσης. Μια απλή διαδικασία που απαιτεί όμως λίγη προσοχή για να αποφύγουμε τον κίνδυνο διαρροής νερού.

Πως τοποθετώ μια βάση ντουζιέρας . Συμβουλές

Πως τοποθετώ μια βάση ντουζιέρας
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ

Η προετοιμασία της βάσης

Εάν δεν υπάρχει μια κεντρική αποχέτευση στο δάπεδο, η βάση της ντουζίερας θα πρέπει να εγκατασταθεί υπερυψωμένα για να επιτρέψει την εγκατάσταση μιας πλαϊνής αποχέτευσης.

Σχεδιάζουμε με ένα μολύβι το περίγραμμα τοποθετώντας τη βάση στο πάτωμα. Την αφήνουμε στη συνέχεια στην άκρη.

Εάν η βάση της ντουζιέρας δεν διαθέτει ρυθμιζόμενα ποδαράκια, βάζουμε στις γωνίες τέσσερα τούβλα από πορομπετόν για να την ανασηκώσουμε.

Στερεώνουμε τα τούβλα στήριξης με κόλλα για πορομπετόν. Τα τοποθετούμε έτσι ώστε να μην εμποδίζουν το πέρασμα του αποχετευτικού αγωγού. Εάν η βάση της ντουζιέρας έχει ρυθμιζόμενα ποδαράκια, αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη.

Η σύνδεση με την αποχέτευση

Τοποθετούμε τη βάση της ντουζιέρας πάνω στα στηρίγματα έτσι ώστε να σημαδέψουμε στο πάτωμα το σημείο στο οποίο θα εγκαταστήσουμε το σιφόνι.

Βγάζουμε τη βάση για να συνδέσουμε το σιφόνι με τον σωλήνα που προεξέχει από τον τοίχο. Εάν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε έναν εύκαμπτο σύνδεσμο για να έχουμε περιθώριο κίνησης.

Δεν ξεχνάμε να τοποθετήσουμε τον σύνδεσμο που κουμπώνει στην αποχέτευση, το λάστιχο στεγανοποίησης και να τυλίξουμε με μονωτική ταινία το σπείρωμα του σιφονιού. Μια ώρα μετά την εγκατάσταση, ελέγχουμε τη στεγανότητα.

Η κατασκευή της βάσης της ντουζίερας

Οι εξωτερικές πλευρές της βάσης κατασκευάζονται με πορομπετόν. Κόβουμε τα τούβλα όσο χρειάζεται, αφήνοντας λίγο περιθώριο για την κόλλα.

Οι άλλες πλευρές της βάσης μπορούν να ενισχυθούν ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Στερεώνουμε τα τούβλα στο πάτωμα με την κόλλα για πορομπετόν και ύστερα απλώνουμε μια στρώση κόλλας και στο πάνω μέρος των στηριγμάτων.

Ακουμπάμε απαλά τη βάση της ντουζιέρας πάνω στα στηρίγματα, πιέζουμε και την αφήνουμε να κολλήσει χτυπώντας το μυστρί. Στη συνέχεια ελέγχουμε με το αλφάδι εάν η βάση είναι τοποθετημένη σωστά.

Μπορείτε τώρα να συνδέσετε τη βάση με το σιφόνι και να ασφαλίσετε με τον σύνδεσμο στο πάνω μέρος της βάσης.

Καθαρίζουμε καλά τα άκρα της βάσης της ντουζιέρας με οινόπνευμα, και για να στεγανοποιηθεί, απλώνουμε την αντιμουχλική σιλικόνη για είδη υγιεινής στις πλευρές που ακουμπάνε στον τοίχο.

Για να ολοκληρώσουμε τον χώρο της ντουζιέρας σας, επικαλύπτουμε τα τοιχώματα με πλακάκια της επιλογής μας και συνεχίζουμε με την εγκατάσταση της στήλης και της καμπίνας του ντουζ.

Πώς τοποθετώ εύκολα και γρήγορα μια #βάση ντουζιέρας στο #μπάνιο για να αποφύγουμε τυχόν #διαρροή