Αρχική » How to & DIY » Σπίτι How to » Πως επιλέγω νεροχύτη κουζίνας – γούρνα (ένθετο & υποκαθήμενο)
Νεροχύτης αλουμινίου με διάφορα μαγειρικά σκεύη, λαχανικά και φρούτα, πάνω σε καφέ πάγκο κουζίνας

Πως επιλέγω νεροχύτη κουζίνας – γούρνα (ένθετο & υποκαθήμενο)

Πως επιλέγω νεροχύτη κουζίνας. Μάθετε πόσο εύκολη είναι η επιλογή και η τοποθέτηση ενός νεροχύτη κουζίνας ανεξάρτητα του υλικού που έχετε επιλέξει.

Πως επιλέγω νεροχύτη κουζίνας

Τον χρειάζεστε για να πλένετε τα χέρια σας, τα φρούτα και τα λαχανικά σας, τα πιάτα και τις κατσαρόλες που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Ο νεροχύτης έχει πολλές χρήσεις στις καθημερινές δραστηριότητες στην κουζίνα και πάνω από όλα πρέπει να είναι και όμορφος για να προσδίδει στυλ στο χώρο σας!

Τα κριτήρια της επιλογής

Για πολύ καιρό ο νεροχύτης είχε «υποβιβαστεί» σε μια λειτουργία καθαρά πρακτική. Για αυτό, πλέον, γίνεται πιο μοντέρνος και με περισσότερο design. Το πρώτο κριτήριο για την επιλογή ενός νεροχύτη είναι η αισθητική του σε σύγκριση με το είδος των επίπλων που υπάρχουν στην κουζίνα σας. Ο νεροχύτης δεν πρέπει να ξεχωρίζει.

Σε στυλ κλασσικό ή σύγχρονο, σε υλικό παραδοσιακό ή πρωτοποριακό, χρωματιστός ή σε φυσικές αποχρώσεις, ο νεροχύτης πρέπει να εντάσσεται ομαλά στη σύνθεση της κουζίνας σας ή να κάνει μια όμορφη αντίθεση (πχ με τον εντοιχιζόμενο ή κρεμαστό απορροφητήρα οροφής)που χαρίζει ένα διακοσμητικά όμορφο αποτέλεσμα. Αν η αισθητική είναι ο κύριος στόχος σας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η επιλογή σας να επηρεάσει την πρακτικότητα. Το μέγεθος, το σχήμα, ο αριθμός των γουρνών αλλά και το μέγεθός τους αποτελούν βασικά κριτήρια για την επιλογή σας.

Μέγεθος & Σχήμα

Οι επιλογές που έχετε όσον αφορά το σχήμα του νεροχύτη είναι πολλές. Αρκεί να επιλέξετε αυτόν που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας και κάνει ευέλικτες τις κινήσεις σας.

  • Μονή γούρνα
  • Μία γούρνα και ποδιά
  • 1 ½ γούρνα και ποδιά
  • 2 γούρνες με ή χωρίς ποδιά

Τοποθέτηση

  • Ένθετος
    Ο ένθετος νεροχύτης τοποθετείται πάνω στον πάγκο της κουζίνας συνήθως από μάστορα που ασχολείται με υδραυλικές εργασίες. Το σημείο, στο οποίο επιθυμούμε να τον τοποθετήσουμε, κόβεται στις συγκεκριμένες διαστάσεις και στηρίζει τον νεροχύτη. Στον συγκεκριμένο τύπο νεροχύτη δεν πρέπει να ξεχνάμε να καλύπτουμε τυχόν σχισμές στη βάση του που μπορεί να διεισδύσει το νερό.
  • Υποκαθήμενος
    Υποκαθήμενος είναι ο τύπος νεροχύτη που τοποθετείται κάτω από το πάγκο της κουζίνας σας. Θα τους χαρακτηρίζαμε ως «διακριτικούς» νεροχύτες αφού ενσωματώνονται απόλυτα στον πάγκο και δεν αφήνουν εκτεθειμένα τμήματα στην επιφάνειά του.
Πώς επιλέγω και με ποιο τρόπο τοποθετώ ένα #νεροχύτη - γούρνα για τη #κουζίνα