Αρχική » How to & DIY » Μαγειρική, μπάρμπεκιου BBQ, ψησταριά » Αυγά. Πώς να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα (Video How To)

Αυγά. Πώς να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα (Video How To)

Αυγά. Πώς να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα (Video). Δείτε την τεχνική για να ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα τα αυγά από το τσόφλι (κρόκος, ασπράδι).

Αυγά. Πώς να τα ξεφλουδίσετε εύκολα και γρήγορα (Video How To)

Ένα αυγό απαρτίζεται κυρίως από τρία μέρη. Τα δυο πιο σημαντικά είναι ο κρόκος και το ασπράδι. Ο κρόκος περιέχει το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών ουσιών και είναι μια πορτοκαλοκίτρινη ημίρρευστη σφαίρα.

Το ασπράδι είναι ένα παχύρρευστο διαφανές υγρό που αποτελείται κυρίως από την πρωτεΐνη αλβουμίνη. Το τρίτο μέρος συγκρατεί τον κρόκο στο κέντρο του του αυγού.

Τα συστατικά του αβγού αλλάζουν ιδιότητες μετά από ψήσιμο, τηγάνισμα ή κάποια άλλη διαδικασία. Τα αβγά των πτηνών και συνηθέστερα της κότας και της στρουθοκαμήλου, είναι το υλικό για την παρασκευή βραστού ή τηγανιτού αυγού, της ομελέτας, της μαρέγκας και της σαντιγής στην ζαχαροπλαστική, ενώ μπορεί να υπάρχει και σε φαγητά που στηρίζονται στον κιμά ή στο ζυμάρι.

Το φαγώσιμο μέρος του αβγού είναι το εσωτερικό του και όχι το κέλυφος, το οποίο αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο η ίδια ουσία από την οποία δομούνται τα μάρμαρα και η κιμωλία.

Υπάρχουν λαοί που καταναλώνουν και αβγά άλλων οργανισμών όπως της στρουθοκαμήλου. Επιπλέον, το χαβιάρι είναι αβγά οξύρρυγχου και αποτελεί ακριβό έδεσμα.

Πώς να ξεφλουδίσεις γρήγορα ένα βραστό #αβγό από το #τσόφλι #Video Howto