Αρχική » How to & DIY » Νοικοκυρά How to » Λεκές από μελάνι σε ύφασμα, πως θα καθαρίσετε τους λεκέδες

Λεκές από μελάνι σε ύφασμα, πως θα καθαρίσετε τους λεκέδες

Λεκές από μελάνι. Δείτε πως βγαίνει από ύφασμα, γρήγορα σε 4 βήματα. Θα χρειαστείτε : καθαρό πανί, λακ, βαμβάκι, μαλακτικό και ένα μπολ (lekes apo melani).

Λεκές από μελάνι σε ύφασμα. Πως θα καθαρίσετε το λεκέ σε 4 βήματα

Δείτε στο βίντεο (eng) και διαβάστε τις οδηγίες για το πως μπορείτε να καθαρίσετε λεκέδες από μελάνι σε τέσσερα βήματα. Θα χρειαστείτε:  ένα καθαρό πανί,γλυκερίνη,βαμβάκι, απορρυπαντικό με μαλακτικό και ένα μπολ.

 • Θωρακίστε το ύφασμα με καθαρό ύφασμα.

  Λεκές από μελάνι σε ύφασμα, πως θα καθαρίσετε τους λεκέδεςΒάλτε ένα καθαρό κομμάτι ύφασμα κάτω από τον λεκέ για να μην περάσει το μελάνι αλλού.

 • Απλώστε γλυκερίνη.

  Με ένα βαμβάκι απλώστε μια στρώση γλυκερίνης (που θα βρείτε σε φαρμακείο) στο λεκέ τρίβοντας απαλά. Αν δε βρείτε γλυκερίνη τη δουλειά μπορεί να την κάνει και η λακ μαλλιών. Ψεκάστε, λοιπόν, λακ πάνω στο λεκέ.

 • Απλώστε μαλακτικό απορρυπαντικό πλυντηρίου

  Σε ένα μπολ ανακατέψτε μικρή ποσότητα νερού με λίγες σταγόνες απρρυπαντικού με μαλλακτικό. Απλώστε το μείγμα πάνω στον λεκέ με βαμβακάκι και τρίψτε απαλά το ύφασμα κάνοντας σαπουνάδα.

 • Πλύνετε το ύφασμα σε κρύο νερό

  Ρίξτε το λερωμένο ρούχο στο πλυντήριο, διαλέξτε πρόγραμμα πλύσης με κρύο νερό με απορρυπαντικό. Σιγουρευτείτε πως το ύφασμα έχει απαλλαχθεί από τον λεκέ προτού το τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο γιατί η θερμότητα θα εγκαθιδρύσει για πάντα στο ρούχο σας το λεκέ. Αν το ρούχο σας είναι από ύφασμα που θέλει μόνο στεγνό καθάρισμα απλώστε γλυκερίνη αλλά όχι σαπούνι αλλά νερό και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του στεγνοκαθαριστηρίου στο οποίο θα το πάτε μετά.

Λεκές από #μελάνι σε ύφασμα στα #ρούχα. Πως καθαρίζονται γρήγορα και εύκολα οι #λεκέδες