Αρχική » Οικιακές Ηλεκτρικές Συσκευές » Ψυγείο - Fridge » Λευκές οικιακές συσκευές. Τι είναι ψυγείο, ψυγειοκαταψύκτης, ψυκτικός
Λευκές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Τι είναι το ψυγείο, ο ψυγειοκαταψύκτης, και το επάγγελμα ψυκτικός

Λευκές οικιακές συσκευές. Τι είναι ψυγείο, ψυγειοκαταψύκτης, ψυκτικός

Λευκές ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Τι είναι – τι κάνει το οικιακό ηλεκτρικό ψυγείο και ο ψυγειοκαταψύκτης ως συσκευές συντήρησης τροφίμων; Ποια η διαφορά τους; Κατάψυξη & συντήρηση. Επάγγελμα ψυκτικός – Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης

Ψυκτικός για επισκευή – service ψυγείου

Βρες ψυκτικό για άμεση επισκευή – service ηλεκτρικού οικιακού ή επαγγελματικού ψυγείου στο HelpPost.gr (επιλεγμένος συνεργάτης του 11888 giaola). Ψυκτικός και ραντεβού για βλάβες σε πόρτα, λάστιχα, μοτέρ, υγρά κλπ.
Ψυκτικός για επισκευή – service ψυγείου. Πόρτα, λάστιχα, μοτέρ, υγρά

Τι είναι το οικιακό ηλεκτρικό ψυγείο (λευκή ηλεκτρική συσκευή);

Ηλεκτρική συσκευή είναι κάθε μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για να επιτελέσει την επιθυμητή από τον σχεδιαστή του λειτουργία.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι ευάλωτες σε πολύ ισχυρούς ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς που μπορούν να προκαλέσουν φθορές ή ακόμα και την πλήρη καταστροφή της συσκευής.

Μα τι είναι και τι κάνει το οικιακό ψυγείο – λευκή συσκευή που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους ανθρώπους;

Το ψυγείο είναι μία οικιακή ηλεκτρική λευκή συσκευή που αφαιρεί θερμότητα από τα τρόφιμα που καταναλώνονται καθημερινά στο σπίτι, ώστε αυτά να διατηρούνται σε συνθήκες συντήρησης ή κατάψυξης, επίσης χρησιμοποιείται για αποθήκευση προϊόντων, κυρίως τροφίμων.

Εκτός από τα οικιακά ψυγεία υπάρχουν και πλοία ψυγεία και το ψυγείο του αυτοκινήτου. Το ψυγείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου οικιακού χώρου – σπιτιού.

Πέρα όμως από μια οικιακή συσκευή, αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο προς την κατεύθυνση της σωστής συντήρησης των τροφίμων. Η σωστή συντήρηση των τροφίμων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της υγείας των ενοίκων ενός σπιτιού.

Ένα τυπικό οικιακό ψυγείο περιλαμβάνει δύο κύριους μη συγκοινωνούντες χώρους, τη συντήρηση:

Η συντήρηση έχει χαμηλή θερμοκρασία, αλλά δεν είναι αρκετή για να παγώσει το νερό.Προορίζεται για προϊόντα που θα καταναλωθούν εντός μιας βδομάδας ή ενός μήνα.

και την κατάψυξη:

Η κατάψυξη έχει κατά κανόνα χαμηλότερη θερμοκρασία, ώστε να μετατραπεί το νερό σε πάγο, ενώ προορίζεται για αποθήκευση προϊόντων για μήνες.

Στην καθημερινή μας ζωή υπάρχουν πολλές συσκευές συντήρησης τροφίμων όπως το ψυγείο, οι μηχανές επεξεργασίας τροφίμων, αλλά και μηχανήματα παραγωγής τροφίμων.

Κινητήριος μοχλός στη δημιουργία των συσκευών συντήρησης τροφίμων ήταν το όνειρο της απλοποίησης μιας δύσκολης καθημερινότητας των ανθρώπων. Η συνεχής εξέλιξη αυτών των συσκευών οφείλεται στην πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Tο ψυγείο, δεν προσφέρει μόνο ευκολία στην καθημερινότητά μας, αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων, αφού συντηρεί τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον εξωτερικό χώρο

Ψυγείο και ψυγειοκαταψύκτης. Λεξικό κοινής νεοελληνικής

Ανατρέχουμε στο λεξικό της κοινής νεοελληνικής για τις λέξεις: Ψυγείο και ψυγειοκαταψύκτης

ψυγείο το [psijío]

Συσκευή που αποτελείται από θάλαμο μέσα στον οποίο αναπτύσσεται, με τη βοήθεια μιας πηγής ψύχους (πάγου ή ψυκτικού μηχανήματος), χαμηλή θερμοκρασία, κατάλληλη για τη διατήρηση ή το πάγωμα τροφών ή ποτών

Οικιακό / επαγγελματικό / ηλεκτρικό / φορητό ψυγείο.

Παραδείγματα: Βάζω στο ψυγείο το φαγητό / το κρέας / τα ψάρια / το κρασί. Tα λαχανικά διατηρούνται φρέσκα στο ψυγείο. Φέρε μου ένα νερό από το ψυγείο. ψυγείο πάγου, παγωνιέρα.

Φράσεις: μπαίνει κτ. στο ψυγείο, για υπόθεση, θέμα κτλ. που δεν αντιμετωπίζεται και μένει ημιτελής.

β. συσκευή ή τμήμα μηχανής που εμποδίζει την ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας: Tο ψυγείο της μηχανής ενός αυτοκινήτου.

γ. όχημα διαμορφωμένο κατάλληλα για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων που πρέπει να διατηρούνται σε χαμηλή θερμοκρασία:
Αυτοκίνητο / βαγόνι ψυγείο. Δεκάδες ψυγεία έμειναν μπλοκαρισμένα στα σύνορα.

2. (μτφ.) για χώρο ιδιαίτερα ψυχρό: ψυγείο είναι το δωμάτιο. Πώς κάθεσαι εδώ μέσα· ψυγείο έγινε το σπίτι, δεν ανάβεις το αερόθερμο; ψυγειάκι το υποκοριστικό

ψυγειοκαταψύκτης ο [psijiokatapsíktis]

ειδικό ψυγείο βαθιάς κατάψυξης, όπου μπορούν να συντηρηθούν τα τρόφιμα μεγάλο χρονικό διάστημα.

[λόγ. ψυγεί(ον) -ο- + καταψύκτης]  by greek-language.gr

Ποια είναι η διαφορά του ψυγειοκαταψύκτη με το ψυγείο;

Για μία γρήγορη πρώτη απάντηση θα λέγαμε προβοκατόρικα «εξαρτάται πόσες και που είναι οι πόρτες»;

«Εξαρτάται» είναι πιο σωστή απάντηση από την πιο ορθή – πλήρη διατύπωση της ερώτησης – απορίας. Δηλαδή,

Ποια είναι η διαφορά του ψυγειοκαταψύκτη με ένα ψυγείο με διπλή πόρτα; ή

Ποια είναι η διαφορά του ψυγειοκαταψύκτη με ένα ψυγείο μονόπορτο (μία πόρτα);

Οι ψυγειοκαταψύκτες αποτελούνται από δύο, περίπου ίσου μεγέθους, τμήματα: το διαμέρισμα συντήρησης πάνω και το διαμέρισμα της κατάψυξης κάτω.

Ψυγειοκαταψύκτης - Ψυγειοκαταψύκτες ή ψυγείο κάτω κατάψυξης
Ψυγειοκαταψύκτης ή ψυγείο κάτω κατάψυξης

Ο ψυγειοκαταψύκτης είναι το κλασσικό ψυγείο που διαθέτουν πλέον οι περισσότερες σημερινές σύγχρονες οικογένειες – νοικοκυριά. Ο ψυγειοκαταψύκτης είναι το κυρίαρχο μοντέλο αγοράς της εποχής μας.

Ο ψυγειοκαταψύκτης (το κλασσικό ψυγείο του «σήμερα») εναλλακτικά λέγεται και ως ψυγείο κάτω κατάψυξης

Από την άλλη, τα ψυγεία με διπλή πόρτα, έχουν ένα μικρό θάλαμο κατάψυξης πάνω και ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα συντήρησης κάτω.

Εν κατακλείδι, απόλυτα σωστές απαντήσεις θα βρείτε στο εκτενέστατο και καταπληκτικό άρθρο μας: Ψυγείο. Κατηγορίες και είδη ψυγείων, πόρτες, κατάψυξη και συντήρηση

Ψυκτικός – Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

ψυκτικός -ή -ό [psiktikós] & ψυχτικός -ή -ό [psixtikós]

που παράγει ψύξη:
Ψυκτική συσκευή. Ψυκτικό μηχάνημα / μείγμα. ψυκτικός θάλαμος.
(ως ουσ., για πρόσ.) ο ψυκτικός, τεχνικός ή τεχνίτης ειδικευμένος στις ψυκτικές μηχανές.

Ο ψυκτικός είναι ένας Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

Ο Ψυκτικός (ως επάγγελμα) τοποθετεί, συντηρεί και επισκευάζει συστήματα και μηχανήματα ψύξης και κλιματισμού σε σπίτια, γραφεία, βιομηχανίες, νοσοκομεία και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις. Επίσης ο σωστός καθαρισμός φίλτρων γίνεται από τον ψυκτικό και μόνο.

Ειδικότερα, μελετά τα σχέδια, τις προδιαγραφές και τις σχετικές οδηγίες των μηχανημάτων πριν κάνει μια εγκατάσταση. Σημειώνει τις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν τα μηχανήματα και οι συσκευές. Εγκαθιστά μηχανήματα όπως ψυγεία, κλιματιστικές συσκευές, παγομηχανές και συνδέει τα διάφορα τμήματα των σωληνώσεων.

Δοκιμάζει και ελέγχει τη στεγανότητα και την καλή λειτουργία της όλης εγκατάστασης και, τέλος, συντηρεί και επιδιορθώνει τα οικιακά ή επαγγελματικά ψυγεία, τις κεντρικές εγκαταστάσεις κλιματισμού και κάθε είδους ψυκτικές συσκευές.

Οι Ψυκτικοί συχνά ειδικεύονται είτε σε κλιματιστικά είτε σε ψυκτικά μηχανήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις απασχολούνται σε συγκεκριμένους τύπους μηχανημάτων και συσκευών ή εγκαταστάσεων, ανάλογα με την εταιρεία όπου εργάζονται. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναλαμβάνουν κάθε είδους εγκατάσταση ή επισκευή.

Εξοπλισμός και Μέσα: Ο Ψυκτικός χρησιμοποιεί μανόμετρο, φιάλες με φρέον, χαλκοσωλήνες, αντλία κένωσης αέρα και ψυκτικό έλαιο.

Λευκές ηλεκτρικές οικιακές συσκευές. Τι είναι το #ψυγείο, ο #ψυγειοκαταψύκτης και o #ψυκτικός