Αρχική » Free - Δωρεάν » Free ebooks - Δωρεάν Βιβλία » ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ. Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση του μίσους στο διαδίκτυο
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ - No Hate. Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο του Ιδρύματος Μποδοσάκη

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ. Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση του μίσους στο διαδίκτυο

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ. Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Το Ι. Μποδοσάκη μέσω του ΕΟΧ «Είμαστε όλοι πολίτες» το μετέφρασε στα Ελληνικά.

Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο

Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ
Εναλλακτικά, αποθήκευση σε PDF :
Download

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ | No Hate – Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ως Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος του ΕΟΧ «Είμαστε όλοι Πολίτες», ολοκλήρωσε την έκδοση στην ελληνική γλώσσα του εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ».

Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο μέσα από την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το εγχειρίδιο υποστηρίζει την εκστρατεία No Hate Speech Movement των νέων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να θίξουν το θέμα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο μέσα από τη «ματιά» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο στα πλαίσια του επίσημου εκπαιδευτικού συστήματος όσο και εκτός αυτού.

Το εγχειρίδιο έχει σχεδιασθεί για παιδιά και νέους/νέες 13 έως 18 ετών, αλλά οι δραστηριότητές του μπορούν να προσαρμοστούν και σε άλλες ηλικίες εκπαιδευομένων.

Η ρητορική μίσους, όπως ορίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η ρητορική μίσους, όπως ορίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, περιλαμβάνει κάθε μορφή έκφρασης που διαδίδει, υποκινεί, προωθεί ή δικαιολογεί το φυλετικό μίσος, την ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό ή άλλες μορφές μίσους που στηρίζονται στη μισαλλοδοξία, όπως τη μισαλλοδοξία που εκφράζεται μέσα από επιθετικό εθνικισμό και εθνοκεντρισμό, διάκριση και εχθρικότητα κατά μειονοτήτων, μεταναστών και ανθρώπων μεταναστευτικής καταγωγής.

Η ανάγκη για εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που να στοχεύουν το μίσος στο διαδίκτυο διαφαίνεται εν μέρει από τον αυξανόμενο όγκο περιεχομένου καταχρηστικής συμπεριφοράς που συναντάμε στο διαδίκτυο, συχνά με ύφος ακραίο και ρατσιστικό, που μπορεί να απειλήσει τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατικής κοινωνίας.

«Είμαστε όλοι Πολίτες» ΜΚΟ για ενδυνάμωση και ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών ● We are all Citizens NGOs in GreeceΗ έκδοση του εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης «Σύνδεσμοι» στην ελληνική γλώσσα επιχορηγήθηκε από τις Συμπληρωματικές Δράσεις του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ του ΕΟΧ «Είμαστε όλοι Πολίτες».

#ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ. Είμαστε όλοι πολίτες. #Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση ρητορικής μίσους στο #διαδίκτυο