Αρχική » Διακοπές, ταξίδια, εκδρομές » Τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στην Ελλάδα | Places to Visit in Greece
Agios Nikolaos Caldera Santorini | Άγιος Νικόλαος Μεγαλοχωρίου Σαντορίνη ...από τα εντυπωσιακά τουριστικά αξιοθέατα σε Ελλάδα

Τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στην Ελλάδα | Places to Visit in Greece

ΗΕλλάδα συγκαταλέγεται στον κατάλογο με την μεγαλύτερη ποικιλία σε τουριστικά αξιοθέατα. Προσφέρει αξιοθέατα για τους λάτρεις της φύσης, για τους λάτρεις των μουσείων, για αυτούς που αγαπάνε τις θάλασσα και τις όμορφες παραλίες αλλά και αυτούς που αγαπάνε το ωραίο φαγητό. Tα πιο εντυπωσιακά τουριστικά αξιοθέατα στην Ελλάδα είναι:

Παρθενώνας, Ακρόπολη

Ο Παρθενώνας βρίσκεται στην κορυφή της Ακρόπολης και είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα στην Ελλάδα. Η κατασκευή του άρχισε το 447π.χ και ολοκληρώθηκε το 432π.χ.

Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ένα ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων. Αυτό που έχει χαρακτηρίσει την Σαντορίνη είναι το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από κάθε γωνιά του νησιού, τα νησιώτικα σπίτια με την ανεξίτηλη στον χρόνο αρχιτεκτονική. Η πρωτεύουσα της Σαντορίνης, τα Φυρά, τα πλακόστρωτα ολόλευκα δρομάκια με τα μαγαζιά και τα υπέροχα εστιατόρια κλέβουν την παράσταση.

Παραλία Μύρτος

Βρίσκεται βόρειο – δυτικά της Κεφαλλονιάς και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι τα μαγικά χρώματα του νερού καθώς και τα ψηλά απόκρημνα βουνά πίσω από την παραλία. Για 12 συνεχόμενες φορές έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη παραλία στην Ελλάδα.

Μύκονος

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά η Μύκονος, που έχει μπει για τα καλά στην λίστα με τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Μικροσκοπικά δρομάκια με ασβεστωμένα μονοπάτια, υπέροχες αμμώδεις παραλίες και μια τεράστια γκάμα από νυχτερινά μαγαζιά που κάνουν έντονη την νυχτερινή ζωή.

Μετέωρα

Τα Μετέωρα βρίσκονται στην κεντρική Ελλάδα και από τις 30 μονές σήμερα οι 6 λειτουργούν και δέχονται πλήθος προσκυνητών.
Το πρώτο μοναστήρι ιδρύεται τον 14ο αιώνα από τον Όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη ο οποίος οργάνωσε το μοναστήρι σύμφωνα με το Άγιο Όρος.

Θέατρο Δελφών

Βρίσκεται μέσα στο Ιερό του Απόλλωνα, στη βορειοδυτική γωνία και στη συνέχεια του περιβόλου του. Το κοίλο του θεάτρου των Δελφών διαμορφώθηκε εν μέρει στο φυσικό έδαφος (στα βόρεια και δυτικά) και εν μέρει σε τεχνητή επίχωση (στα νότια και ανατολικά). Διαιρείται με το διάζωμα σε δύο ζώνες, από τις οποίες η ανώτερη έχει 8 σειρές εδωλίων και η κατώτερη 27. Στο θέατρο έχουν γίνει ανασκαφές και εργασίες συντήρησης, ωστόσο το μνημείο έχει υποστεί αρκετές φθορές και πολλά αρχιτεκτονικά μέλη του βρίσκονται ακόμη διάσπαρτα σε ολόκληρο το ιερό.

Φαράγγι της Σαμαριάς

Βρίσκεται στην Κρήτη, στο νότιο τμήμα του νομού Χανίων. Το μήκος του φτάνει τα 16 χιλιόμετρα και είναι ίσως το μεγαλύτερο σε μήκος φαράγγι της Ευρώπης μετά από το φαράγγι του Βερντόν στη Γαλλία. Το όνομα του το πήρε από το εγκαταλελειμμένο χωριό της Σαμαριάς.
Η διαδρομή διαρκεί 4 – 7 ώρες και περνά μέσα από δάση με ψηλά και καταπράσινα κυπαρίσσια και πεύκα.

Άγιον Όρος

Βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στη Μακεδονία και περιλαμβάνει 20 ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα. Από το 1988 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Μυστράς

Το 14ο και 15ο αιώνα ο Μυστράς ήταν η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Σήμερα έχουν αναστηλωθεί ορισμένα κτίσματα και αποτελεί πολύτιμη πηγή για τη γνώση της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού των δυο τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου.

Λίνδος

Είναι ένα μεσαιωνικό χωριό στο νησί της Ρόδου, με πολλά καλντερίμια ανάμεσα στα ασβεστωμένα σπίτια. Πάνω από την σύγχρονη πόλη δεσπόζει η αρχαία ακρόπολη μια από τις πιο ιστορικές τοποθεσίες της Ελλάδας που σίγουρα να βρεθείτε στο νησί αξίζει να επισκεφτείτε .

ΘΕΛΩΞεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου (Αττική) στο χώρο σου με 20€;
Η ασφάλεια για εσένα και την οικογένεια σου δεν πρέπει να είναι «θολή»
Τα πιο εντυπωσιακά τουριστικά #αξιοθέατα στην Ελλάδα - Best #Places to #Visit in #Greece