Αρχική » Χάρτες - Online maps » Χάρτες Free Download » Τουριστικός χάρτης Πελοποννήσου (δωρεάν). Peloponnese Download map
Πελοπόννησος χάρτης. Κατεβάστε τον Τουριστικό Χάρτη Πελοποννήσου σε μορφή Pdf και σε υψηλή ανάλυση | Peloponnese download Map

Τουριστικός χάρτης Πελοποννήσου (δωρεάν). Peloponnese Download map

Πελοπόννησος χάρτης. Κατεβάστε τον Τουριστικό Χάρτη Πελοποννήσου στον υπολογιστή σας σε μορφή Pdf και σε υψηλή ανάλυση (Peloponnese download Map).

Χάρτης Πελοποννήσου – Peloponnese Map Download map

Κατεβάστε (download) τον Τουριστικό Χάρτη της Πελοποννήσου, στον υπολογιστή σας σε μορφή Pdf.

Χάρτης Πελοποννήσου - Peloponnese Map. Τουριστικός και οδικός χάρτης | Free download map

(PDF μορφή)

Η Πελοπόννησος (γνωστή και ως Μωρέας ή Μωριάς) είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα.

Βρίσκεται στα νότια του ηπειρωτικού τμήματος της χώρας και συνδέεται με τη Στερεά Ελλάδα μέσω μιας στενής λωρίδας γης, του Ισθμού της Κορίνθου, στον οποίο το 1893 κατασκευάστηκε η ομώνυμη διώρυγα, μετατρέποντάς την ουσιαστικά σε νησί.

Επιπλέον, από το 2004 η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου συνδέει την Πελοπόννησο με την στερεά Ελλάδα και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.

Η Πελοπόννησος διαιρείται διοικητικά σε επτά νομούς (Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία, με ένα μικρό τμήμα της να υπάγεται στο νομό Αττικής) και από το 1986 σε δύο περιφέρειες, τη Δυτικής Ελλάδας και την περιφέρεια Πελοποννήσου (και ένα μικρό τμήμα αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Αττικής).

Έχει έκταση 21.439 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 1.086.935 κατοίκους.

Αποτελεί ιστορική κοιτίδα του ελληνισμού και κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια.

Σε αυτήν αναπτύχθηκε ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός και κατοίκησαν και τα τρία κυριότερα ελληνικά φύλα (Αχαιοί, Ίωνες και Δωριείς), ενώ στην Πελοπόννησο βρίσκονταν ορισμένες από τις σπουδαιότερες ελληνικές πόλεις-κράτη, όπως η Σπάρτη, η Κόρινθος και το Άργος.

Αποτέλεσε θέατρο των περισσότερων πολεμικών συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στον ελληνικό χώρο με κορυφαία παραδείγματα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και την Ελληνική Επανάσταση, ενώ γνώρισε διάφορους κατακτητές όπως Ρωμαίους, Φράγκους, Οθωμανούς κ.ά.

Μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου είναι η Πάτρα με δεύτερη κατά σειρά πόλη την Καλαμάτα.

#Χάρτης #Πελοπόννησος οδικός – τουριστικός - Free #download #Peloponnese #map