Αρχική » Αφιερώματα - Ένθετα » Κλιματισμός - Κλιματιστικά » Πώς να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού (a/c) στο σπίτι

Πώς να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού (a/c) στο σπίτι

Πώς να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού (air condition – a/c) στο σπίτι μόνοι σας γρήγορα, εύκολα και οικονομικά. Δείτε το βίντεο για την σωστή διαδικασία καθαρισμού των φίλτρων στα κλιματιστικά τοίχου.

Πώς να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού – air condition στο σπίτι

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται αρκετά συχνά καθαρισμός των φίλτρων, έτσι ώστε ο αέρας που κυκλοφορεί στα δωμάτια να είναι πιο φρέσκος και καθαρός (χωρίς σκόνη κτλ). Αυτή η συντήρηση είναι χρήσιμη και για τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού.

Ειδικά για τα παιδιά μικρής ηλικίας, η ποιότητα των φίλτρων θα βοηθήσει στην αποτροπή της εμφάνισης αλλεργιών και άλλων ερεθισμών του δέρματος. Επίσης βοηθάει και στην προστασία τους από την πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων.

Καθαρισμός των φίλτρων – Οδηγίες

Ο καθαρισμός των φίλτρων είναι μια πολύ εύκολη εργασία και μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον κάτοχο του κλιματιστικού (air condition).

Οδηγίες μπορεί να βρει κανείς στο και στο «βιβλιαράκι οδηγιών λειτουργίας», που συνοδεύει κάθε μηχάνημα κλιματισμού.

Βέβαια κατά την εγκατάσταση, μπορείτε να ζητήσετε από τον τεχνικό να σας κάνει μια επίδειξη καθαρισμού των φίλτρων και να επαναλάβετε εσείς την διαδικασία με την παρουσία και τις οδηγίες του τεχνικού.

Όλες οι εταιρίες κλιματιστικών αναφέρουν ότι τα βασικά φίλτρα σκόνης της εσωτερικής μονάδας (σίτες) πρέπει να καθαρίζονται ανά 15 μέρες συνεχούς λειτουργίας του μηχανήματος, αν θέλουμε να αναπνέουμε όσον το δυνατόν καθαρότερα.

Η διαδικασία καθαρισμού των κλιματιστικών

Η διαδικασία αυτή διαρκεί ελάχιστα. Βγάζουμε τις σίτες, τις πλένουμε με το σπιράλ της ντουζιέρας με κρύο νερό,τις αφήνουμε να στεγνώσουν και τις ξαναβάζουμε μέσα.

Τώρα, όσον αφορά τα έξτρα φίλτρα που υπάρχουν στις εσωτερικές μονάδες (αντιμικροβιακά, αντιαλλεργιογόνα κ.τ.λ.) κάθε εταιρία χρησιμοποιεί δικές της τεχνολογίες.

Συντήρηση από ψυκτικό

Όσον αφορά τον ψυκτικό, καλό είναι να γίνεται η συντήρηση μία φορά το χρόνο, αν χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό χειμώνα – καλοκαίρι ή κάθε δύο χρόνια αν το χρησιμοποιούμε μόνο για ψύξη το καλοκαίρι.

Στην περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο να επιλέγουμε κάποιον ψυκτικό που να είναι εξουσιοδοτημένος στην εταιρία που παράγει το κλιματιστικό μας. Όλα τα κλιματιστικά δεν είναι ίδια και αυτός γνωρίζει καλύτερα τις ιδιοτροπίες του κάθε μοντέλου (όπως για παράδειγμα τα BTU του κλιματιστικού), αφού έχει εκπαιδευτεί στα ανάλογα σεμινάρια.

Πώς να καθαρίσετε τα #φίλτρα στο #κλιματιστικό στο σπίτι βίντεο video #howto #diy