Αρχική » Υγεία - Health » Πονοκέφαλος. Εφτά (7) συμβουλές που θα απαλύνουν το πόνο στο κεφάλι
7 συμβουλές για τον πονοκέφαλο: Κάντε διάλειμμα, πιείτε τσάι, τεντωθείτε, ζεστή κομπρέσα, ξεκουράστε μάτια, μασάζ, γελάστε

Πονοκέφαλος. Εφτά (7) συμβουλές που θα απαλύνουν το πόνο στο κεφάλι

Επτά χρήσιμες συμβουλές που θα ηρεμήσουν τις αισθήσεις και  μπορούν να απαλύνουν τον πονοκέφαλό σας.

Πώς να ξεφορτωθείτε τον πονοκέφαλο – 7 συμβουλές

 1. Κάντε ένα διάλειμμα

  Αν ασχολείστε με κάποια εργασία για πολλή ώρα και ιδιαίτερα αν εργάζεστε στον υπολογιστή, κάντε ένα διάλειμμα μόλις αισθανθείτε τον πονοκέφαλο να «φουντώνει». Βγείτε στον καθαρό αέρα και περπατήστε για περίπου 10 λεπτά, αναπνέοντας βαθιά και σταθερά.

 2. Φτιάξτε ένα τσάι

  Μόλις αισθανθείτε πονοκέφαλο, φτιάξτε ένα ζεστό τσάι από βότανα και πιείτε το σιγά – σιγά. Η ζεστασιά του τσαγιού και τα θρεπτικά συστατικά των βοτάνων θα ηρεμίσουν τις αισθήσεις και τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι σας.

 3. Τεντωθείτε

  Τεντώνοντας το λαιμό και τους μύες τις πλάτης είναι πιθανόν να βοηθήσετε στην απάλυνση ενός επίμονου πονοκέφαλου.

 4. Ζεστή κομπρέσα

  Βρέξτε μια πετσέτα προσώπου με ζεστό νερό και απλώστε την προσεκτικά στους κροτάφους ή πάνω από τα μάτια σας. Η ζεστασιά θα απαλύνει τον πόνο και την ένταση που αισθάνεστε, ενώ παράλληλα θα ηρεμίσουν οι μύες και τα αιμοφόρα αγγεία του κεφαλιού.

 5. Ξεκουράστε τα μάτια σας

  Κλείστε για λίγο τα μάτια σας, καθίστε σ’ έναν αναπαυτικό καναπέ και πάρτε έναν σύντομο ύπνο. Μερικές φορές ο ύπνος είναι το μόνο που χρειάζεται.

 6. Κάντε απαλό μασάζ

  Κάντε μασάζ με απαλές κινήσεις στο πάνω μέρος του κεφαλιού, στους κροτάφους και πάνω από τα μάτια. Ασκώντας πίεση στις περιοχές που σας ενοχλούν είναι πολύ πιθανόν ότι θα αισθανθείτε ανακούφιση.

 7. Γελάστε

  Επικεντρωθείτε για λίγη ώρα σε κάτι αστείο ή θετικό. Με λίγη θετική ενέργεια μπορείτε να «ξεγελάσετε» το σώμα σας και να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο. Όταν γελάτε εκκρίνονται ενδορφίνες στον εγκέφαλο που μπορούν να απαλύνουν τον πονοκέφαλό σας.

Πηγή: Iator.gr

7 #συμβουλές που θα ηρεμήσουν τις αισθήσεις σας και θα ξεφορτωθείτε εύκολα τον #πονοκέφαλο