Αρχική » Υγεία - Health » Οι 4 ηλικίες στα παιδιά για έλεγχο της όρασης σε οφθαλμίατρο
Παιδί κατά την οφθαλμολογική εξέταση σε οφθαλμίατρο αφού ανήκει στις 4 ηλικίες που πρέπει να γίνεται έλεγχος της όρασης

Οι 4 ηλικίες στα παιδιά για έλεγχο της όρασης σε οφθαλμίατρο

Πολλές οφθαλμολογικές παθήσεις μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν πιο εύκολα και με καλύτερα αποτελέσματα, αν διαγνωστούν στην προσχολική ηλικία.

Οι 4 ηλικίες στα παιδιά για έλεγχο της όρασης σε οφθαλμίατρο

Το οπτικό σύστημα αρχίζει να αναπτύσσεται από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 9 – 10 ετών.

Η Αμερικανική Οφθαλμολογική Ακαδημία συστήνει τις ακόλουθες χρονικές περιόδους για την παρακολούθηση της όρασης των παιδιών.

  1. Νεογέννητα έως 3 μηνών
    Συνήθως η εξέταση αυτή γίνεται από τον παιδίατρο στο μαιευτήριο. Αν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση από το φυσιολογικό ή όταν υπάρχει προωρότης, οικογενειακό ιστορικό συγγενούς γλαυκώματος, συγγενούς καταρράκτη και ρετινοβλαστώματος τότε θα ζητηθεί εξέταση από οφθαλμίατρο.
  2. 6 μηνών έως 1 έτους
  3. 3 ετών
    Σημαντική σ αυτήν την ηλικία είναι η εκτίμηση της όρασης κάθε ματιού ξεχωριστά και ο έλεγχος για στραβισμό
  4. 5 έως 6 ετών

Δημάκη ΑικατερίνηΧειρουργός Οφθαλμίατρος

Πηγή: Iator.gr

Βικιπαίδεια ένα online free συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα ● Logo Wikipedia the free encyclopediaΜάτι ή οφθαλμός ονομάζεται το αισθητήριο όργανο της όρασης των ζωντανών οργανισμών. Μέσω αυτού λαμβάνονται τα οπτικά ερεθίσματα που στέλνονται στον εγκέφαλο ώστε να παίρνουν μορφή εκεί. Με τον τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό το περιβάλλον, υπό την προϋπόθεση πως το τελευταίο εκπέμπει, σκεδάζει, απορροφά, διαθλά κλπ. κατάλληλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (φως) που μπορεί να συλλάβει το μάτι.