Αρχική » Υγεία - Health » Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση – τεχνητή αναπνοή (ΚΑΡΠΑ)

Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση – τεχνητή αναπνοή (ΚΑΡΠΑ)

Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η αλληλουχία ενεργειών που αποσκοπούν στην επαναφορά του πάσχοντος στη ζωή και τη βαθμιαία αποκατάσταση των βλαβών. Φιλί της ζωής – τεχνητή αναπνοή.

Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

Παρουσίαση δεξιοτήτων Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στην εκπομπή ΣΚΑΙ LIFE. Κρίσιμος χρόνος είναι τα 4 λεπτά που απαιτούνται από την ανακοπή μέχρι την αρχή της εγκεφαλικής βλάβης – τεχνητή αναπνοή – φιλί της ζωής.

Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση – τεχνητή αναπνοή – φιλί της ζωής

Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι η αλληλουχία ενεργειών που αποσκοπούν στην επαναφορά του πάσχοντος στη ζωή και τη βαθμιαία αποκατάσταση των βλαβών.

Η βασική ΚΑΡΠΑ είναι η διατήρηση της βατότητας του αεραγωγού και η υποστήριξη της κυκλοφορίας χωρίς εξοπλισμό ή με ελάχιστα απλά μέσα.

Σκοπός της βασικής υποστήριξης της ζωής είναι να ελαχιστοποιήσει τον κρίσιμο χρόνο, με διατήρηση ικανοποιητικής αναπνοής και κυκλοφορίας, μέχρι την πλήρη αναζωογόνηση.

Κρίσιμος χρόνος είναι τα 4 λεπτά που απαιτούνται από την ανακοπή μέχρι την αρχή της εγκεφαλικής βλάβης, και τα δέκα λεπτά στο σύνολο μέχρι το βέβαιο εγκεφαλικό θάνατο.

Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από το ΕΚΑΒ

Αναλυτικές πληροφορίες για την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μπορείτε να λάβετε και από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με κλικ εδώ.

Αποποίηση ευθυνών – όροι χρήσης

Οι παραπάνω οδηγίες απευθύνονται σε ανθρώπους που γνωρίζουν την εφαρμογή τους σε κάθε άλλη περίπτωση παρακαλείσθε να απευθύνεστε σε ειδικούς επαγγελματίες υγείας.

Όλο το περιεχόμενο (video, κείμενα, εικόνες) παρέχεται για γενικές – εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες και μόνο, και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως υποκατάστατο των ιατρικών συμβουλών του γιατρού σας ή οποιουδήποτε επαγγελματία ιατρικής περίθαλψης.

Ο ιστοχώρος Helppost.gr δεν είναι αρμόδιος ή υπεύθυνος για οποιαδήποτε διάγνωση που γίνεται από ένα πρόσωπο βασισμένο στο περιεχόμενο του ιστοχώρου του. Επίσης δεν είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο οποιωνδήποτε εξωτερικών ιστοσελιδών ή καναλιών video (youtube κλπ) που ενσωματώνονται στον ιστοχώρο μας (embed video). Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό εάν ανησυχείτε για οποιονδήποτε λόγο.

Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση. Οδηγίες πως γίνεται η τεχνητή αναπνοή #ΚΑΡΠΑ