Αρχική » Χριστούγεννα 2024 - 2025 » Χριστουγεννιάτικα Στολίδια & Διακόσμηση » 20+ Ρουστίκ ιδέες διακόσμησης Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού
Photo gallery με Ρουστίκ ιδέες διακόσμησης Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού (κλαδιά & κορμοί δέντρων, παλιά έπιπλα & ξύλα)

20+ Ρουστίκ ιδέες διακόσμησης Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Φτιάξτε μόνοι σας για τις Απόκριες, οδηγίες βήμα προς βήμα, ένα καπέλο πειρατή από χαρτόνι, που είναι από τις αγαπημένες μεταμφιέσεις των αγοριών (Video).

Καπέλο πειρατή από χαρτόνι. Υλικά που θα χρειαστείτε

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα καπέλο πειρατή βήμα προς βήμα.

Από τις αγαπημένες μεταμφιέσεις των αγοριών είναι η αυτή του πειρατή! Μεταμορφωθείτε εύκολα σ’ ένα πειρατή φτιάχνοντας ένα αποκριάτικο καπέλο πειρατή από χαρτόνι!

  • Μολύβι
  • Ένα μαύρο χαρτόνι
  • Ένα άσπρο χαρτί Α4
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα
  • Συρραπτικό
  • Ένα μαλακό λάστιχο (μαύρο)

Απόκριες στην Ελλάδα | Το έθιμο του μασκαρέματος

Τις Απόκριες έχουμε το έθιμο του γλεντιού, της ψυχαγωγίας και του «μασκαρέματος», της μεταμφίεσης.

Έχει παραμείνει από τις αρχαιότερες «Διονυσιακές γιορτές» των Ελλήνων, όπου οι άνθρωποι μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί και το κέφι έφτανε στο κατακόρυφο προς τιμή του Διόνυσου.

Παλιότερα το καρναβάλι γινόταν παντού στην Ελλάδα με μασκαράτες ομαδικές, χορούς, γλέντια, σάτιρα και διάφορα ιδιαίτερα έθιμα σε κάθε μέρος. Ήταν ευκαιρία για ξεφάντωμα, κρασί και χίλια δυο πειράγματα.

Οι πειρατές που κυρίευσαν τις θάλασσες | Το πειρατικό πλοίο

Η «χρυσή εποχή της πειρατείας» διήρκεσε περίπου από το 1700 έως το 1725, όταν χιλιάδες άνδρες και γυναίκες επιδόθηκαν συστηματικά σε αυτήν προκειμένου να εξασφαλίσουν «τα προς το ζην».

Έγινε γνωστή ως «χρυσή εποχή» επειδή οι συνθήκες ήταν ιδανικές και πολλά από τα διάσημα άτομα που συνδέονται με την πειρατεία.

Φημισμένοι πειρατές όπως ο Άγγλος Edward Teach ο ή «Μαυρογένης», ο Αγγλο – Κουβανός John Rackham «Calico Jack», όπως και ο Ουαλλός Bartholomew Roberts ή «Black Bart», έδρασαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι περισσότεροι πειρατές δεν είχαν μακρά πορεία στο χρόνο.

Η πειρατεία ήταν μια πολύ σκληρή, κατά την διάρκεια της οποίας πολλοί σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν σε μάχη ή ακόμα μεταξύ τους, την εποχή που η ιατρική περίθαλψη ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Το πειρατικό πλοίο ήταν κάτι περισσότερο από μια βάρκα με κλέφτες, δολοφόνους και κατεργάρηδες. Ένα αξιόλογο πλοίο ήταν μια οργανωμένη κοινωνία, με αξιωματούχους και σαφή καταμερισμό εργασιών.

#Ρουστίκ ιδέες #διακόσμησης Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού #decor #Χριστούγεννα