Αρχική » Live - Online » Πυρκαγιές – Φωτιά σε εξέλιξη. Δορυφορική παρακολούθηση & αποτύπωση
Παρατήρηση πυρκαγιάς σε βουνό από μακρινή απόσταση | Φωτιές, πυρκαγιές σε Ελλάδα, (δορυφορική αποτύπωση έκτασης καμένης)

Πυρκαγιές – Φωτιά σε εξέλιξη. Δορυφορική παρακολούθηση & αποτύπωση

Φωτιά τώρα – Πυρκαγιές σε εξέλιξη. Ζωντανή δορυφορική παρακολούθηση της φωτιάς. Αποτύπωση με εικόνες της έκτασης – καμένης περιοχής σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσω SEVIRI monitor – NOA GIS, Nasa, FIRMS Web Fire Mapper (Copernicus).

Φωτιά τώρα – Πυρκαγιές σε εξέλιξη. Δορυφορική παρακολούθηση φωτιάς

Φωτιά τώρα – Πυρκαγιές σε εξέλιξη. Δορυφορική παρακολούθηση φωτιάς. Ενημερωθείτε στους παρακάτω χάρτες, για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα πυρκαγιών σε Ελλάδα, Ευρώπη και όλο το κόσμο.

FIRMS Web Fire Mapper | Σύστημα παρακολούθησης φωτιάς COPERNICUS

Το Copernicus είναι το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παρατηρεί το περιβάλλον και τον πλανήτη μας προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης με βάση δορυφορικά δεδομένα γεωσκόπησης και επίγεια (μη διαστημικά) δεδομένα. Επίσης μπορεί να δώσει αναφορές για τη δορυφορική παρακολούθηση της φωτιάς.

Σκοπός της ενεργοποίησης του δορυφορικού συστήματος καταγραφής είναι υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Κάθε κράτος – μέλος που αντιμετωπίζει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει την ενεργοποίησή της, μέσω της αρχής που έχει οριστεί ως αρμόδια για την Πολιτική Προστασία (στη χώρα μας είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας).

The European Forest Fire Information System (EFFIS)

Χρήσιμες πληροφορίες για την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς απεικονίζονται επίσης στο European Forest Fire Information System (EFFIS).

The European Forest Fire Information System (EFFIS) supports the services in charge of the protection of forests against fires in the EU countries and provides the European Commission services and the European Parliament with updated and reliable information on wildland fires in Europe.

FIRMS Web Fire Mapper | EFFIS COPERNICUS - Emergency Management Service
Κάντε κλικ στην εικόνα

Δορυφορική αποτύπωση έκτασης καμένης περιοχής | SEVIRI monitor

Πληροφορίες που λαμβάνονται από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο SEVIRI monitor, καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην Ελληνική επικράτεια.

Δορυφορική αποτύπωση έκτασης καμένης περιοχής. Εμφανίζεται ιστορικό έως και 4 ημερών, όπως αποτυπώνονται από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πέρα από την ψηφιακή απεικόνιση του χάρτη της Ελλάδας, όπου επάνω εμφανίζονται με κόκκινο (και άλλα χρώματα ανάλογα με την ένταση) οι εστίες φωτιάς ή τα πύρινα μέτωπα, καταγράφεται σε ειδικό πίνακα ο δήμος που αντιμετωπίζει πύρινη απειλή.

Δορυφορική αποτύπωση έκτασης καμένης περιοχής | SEVIRI monitor
Κάντε κλικ στην εικόνα

Fire Information for Resource Management System (FIRMS) | NASA

Με το Fire Information for Resource Management System (FIRMS) της NASA, μπορεί οποιοσδήποτε να βρει στοιχεία για τις φωτιές μέσα από δορυφορικές παρατηρήσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο.

Fire Information for Resource Management System (FIRMS) | NASA
Κάντε κλικ στην εικόνα
#Φωτιά - #Πυρκαγιές σε #Ελλάδα και Ευρώπη. Δορυφορική εικόνα καμένης έκτασης - περιοχής από #NASA