Αρχική » How to & DIY » Διάφορα Tips & Tricks » Ο κύβος του Ρούμπικ. Δείτε τα πρώτα βήματα για τη λύση στο παζλ

Ο κύβος του Ρούμπικ. Δείτε τα πρώτα βήματα για τη λύση στο παζλ

Ο Κύβος του Ρούμπικ (Rubiks Cube). Δείτε στο βίντεο με απλά και αναλυτικά βήματα, πως μπορείτε να λύσετε, το καλύτερο παιχνίδι παζλ σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο κύβος του Ρούμπικ. Δείτε τα πρώτα βήματα για τη λύση του

Ο Κύβος του Ρούμπικ (rubiks cube) είναι ένα τρισδιάστατο μηχανικό παζλ. Επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ.

Ο κύβος του Ρούμπικ. Δείτε τα πρώτα βήματα για τη λύση του

Ο κύβος του Ρούμπικ. Δείτε τα πρώτα βήματα για τη λύση του

Έως τον Ιανουάριο του 2009, 350 εκατομμύρια κύβοι έχουν πουληθεί παγκοσμίως κάνοντας τον το καλύτερο παιχνίδι παζλ σε πωλήσεις παγκοσμίως. Ευρέως θεωρείται το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι στον κόσμο.

Σε έναν κλασσικό κύβο του Ρούμπικ  κάθε μία από τις έξι έδρες καλύπτεται από εννιά αυτοκόλλητα με έξι χρώματα (παραδοσιακά λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί).
Ένας μηχανισμός περιστροφής επιτρέπει σε κάθε έδρα να περιστρέφεται ανεξάρτητα από τις άλλες, με αποτέλεσμα να συγχέονται τα χρώματα.

Για να λυθεί το παζλ, πρέπει κάθε έδρα του κύβου να αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκόλλητα του ίδιου χρώματος. Διάφορα άλλα παζλ έχουν παραχθεί με διαφορετικό αριθμό αυτοκολλήτων, όχι όλα από τον Ρούμπικ. Η αρχική 3×3×3 εκδοχή του κύβου γιόρτασε την τριακοστή επέτειο της το 2010.

Ο κύβος του #Ρούμπικ. Δείτε τα πρώτα βήματα πως να λύσετε τον κύβο. #Βίντεο howto