Αρχική » How to & DIY » Σπίτι How to » Ξύλινες πόρτες και παράθυρα. Πως να τις βάψετε – ανακαινίσετε

Ξύλινες πόρτες και παράθυρα. Πως να τις βάψετε – ανακαινίσετε

Ξύλινες πόρτες και παράθυρα. Δείτε το βίντεο και μάθετε όλες τις τεχνικές για το πως να τις ανακαινίσετε, ακολουθώντας μερικά απλά βήματα που δίνουν νέα όψη.

Ξύλινες πόρτες και παράθυρα. Πως να τις βάψετε – ανακαινίσετε

Κουφώματα γενικά ονομάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για να κουφώσουν (κλείσουν) τα ανοίγματα των τοίχων ενός κτηρίου.

Διακρίνονται σε εξωτερικά κουφώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου και οριοθετούν το εξωτερικό με το εσωτερικό μέρος του κτίσματος και τα εσωτερικά τα οποία οριοθετούν και χωρίζουν τις διαιρέσεις, δηλαδή χωρίζουν τα δωμάτια του κτίσματος.

Εξωτερικά κουφώματα

Τα εξωτερικά κουφώματα διακρίνονται σε πολλές κατηγορίες κυρίως βάσει του υλικού κατασκευής τους. Τα κυριότερα είναι:

  • Ξύλινα Κουφώματα.
  • Κουφώματα Αλουμινίου.
  • Κουφώματα PVC ή Πλαστικά Κουφώματα.
Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν Τζαμιλίκια, Κασώματα, Παντζούρια, Ρολά, Σκιάδια, Καίτια. Χωρίζονται σε παράθυρα, μπαλκονόπορτες, και πόρτες εισόδου.

Εσωτερικά κουφώματα

Τα εσωτερικά κουφώματα διακρίνονται, επίσης, βάσει του τρόπου κατασκευής τους. Τα κυριότερα είναι:

  • Ξύλινες πόρτες και παράθυρα. Πως να τις βάψετε - ανακαινίσετεΣυμπαγείς (Μασίφ) Πόρτες.
  • Πρεσαριστές Πόρτες.
  • Ημι-συμπαγείς Πόρτες.
  • Ξύλινα Κουφώματα
Τα ξύλινα κουφώματα είναι ο παλαιότερος τύπος κουφώματος. Καλύπτουν τα ξύλινα παράθυρα, τις ξύλινες μπαλκονόπορτες και πόρτες. Αυτά συνήθως αποτελούνται από τα επιμέρους συστατικά τους τζαμιλίκι, πατζούρι, κάσωμα.

Μέχρι την σημερινή εποχή διασώζονται τέτοια κουφώματα από πολύ παλαιότερες εποχές.

Σύγχρονα ξύλινα κουφώματα

Τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα, έπειτα από πολλά χρόνια εξέλιξης, είναι δομικά στοιχεία υπερσύγχρονων προδιαγραφών και τεχνολογίας. Παρέχουν ανάκληση για αερισμό, διπλά και τριπλά κρύσταλλα με περιεκτικότητα ειδικών αερίων argon, kripton συμπεριλαμβάνουν έως και τετραπλή μόνωση (λάστιχο).

Βάφονται με υψηλής αντοχής Υδροδιαλυτά οικολογικά βερνίκια εμποτισμού. Δεν χρειάζονται συντήρηση παλαιού τύπου τύπου (ξύσιμο βάψιμο), η ξυλεία τους είναι τρικολλητή (τρεις «φέτες» ξύλου αντίθετα κολλημένες) και οι «ταμπλάδες» τους πλέον κατασκευάζονται από ειδικό κόντρα πλακέ θαλάσσης υψηλής αντοχής.

Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι meranti, δρυς, τικ, πεύκο τα οποία έχουν υποστεί ξήρανση και απεντομωμένα. Περιλαμβάνουν, επίσης, ρυθμιζόμενους μεντεσέδες και περιμετρικούς μηχανισμούς προηγμένης τεχνολογίας.

Συντήρηση σύγχρονων ξύλινων κουφωμάτων

Τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα δεν χρειάζονται συντήρηση παλαιού τύπου τύπου (ξύσιμο και βάψιμο), αντί αυτού θέλουν απλώς καλό πλύσιμο άφοβα με άφθονο νερό (λάστιχο) και ανά 1-2 χρόνια υπάρχουν υλικά με βάση το νερό με τα ποια μπορούν να εφαρμοστούν με βαμβακερό πανί ή σφουγγάρι στο επίπεδο του καθαρισμού. Via : leroymerlin

Ξύλινες #πόρτες και #παράθυρα. Δείτε στο #βίντεο πως να τις ανακαινίσετε - βάψετε