Αρχική » How to & DIY » Νοικοκυρά How to » Πως βγάζουμε εύκολα το φελλό από ένα γυάλινο μπουκάλι | Video

Πως βγάζουμε εύκολα το φελλό από ένα γυάλινο μπουκάλι | Video

Μπορεί να σας φαίνεται αδύνατον, αλλά μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα! Το μόνο που χρειάζεστε για να βγάλετε ένα φελλό που έχει πέσει μέσα στο μπουκάλι, είναι μια ναύλον σακούλα. Δείτε στο βίντεο πώς ακριβώς γίνεται σε ένα (1) μόλις λεπτό.

Και επί της ευκαιρίας ας μάθουμε για τους φελλούς.

Φελλός – Δρυς η φελλοφόρος

Η δρύς η φελλοφόρος (επιστημονική ονομασία Quercus suber) είναι ένας είδος μεσαίου μεγέθους, αειθαλούς βελανιδιάς. Απαντάται στη φύση στη νοτιοδυτική Ευρώπη, ιδίως στην Ιβηρική χερσόνησο, και τη βορειοδυτική Αφρική. Ο εξωτερικός φλοιός του είδους αυτού είναι γνωστός ως φελλός και χρησιμοποιείται στην κατασκευή πωμάτων καθώς και σε άλλες βιομηχανικές και όχι μόνο εφαρμογές.

Φτάνει σε ύψος μέχρι τα 20 μέτρα, αλλά στη φύση είναι λιγότερο ανεπτυγμένο. Μπορεί να ζήσει 150 με 300 χρόνια. Είναι είδος φωτόφιλο και ξηροθερμικό, προσαρμοσμένο στο μεσογειακό κλίμα.

Από το εξωτερικό μέρος του κορμού του δέντρου συλλέγεται ο φελλός. H συλλογή του φελλού γίνεται κάθε 10 με 15 χρόνια, συνήθως Ιούνιο και Ιούλιο, με τη πρώτη συγκομιδή να είναι κατώτερης ποιότητος, με μεγάλους πόρους και μικρή ελαστικότητα. Μετά από κάθε συγκομιδή ο εξωτερικός φλοιός του δέντρου αναγεννάται και ύστερα από οκτώ περίπου χρόνια έχει αρκετό πάχος ώστε να συλλεχθεί ξανά

Δείτε στο βίντεο πως θα βγάλουμε εύκολα το #φελλό από ένα γυάλινο #μπουκάλι #videohowto