Αρχική » How to & DIY » Νοικοκυρά How to » Πάτσγουορκ. Αλλάξτε τα παλιά σας μπλουζάκια με την τεχνική patchwork
Συλλογή από εικόνες για Πάτσγουορκ στα μπλουζάκια - Κολάζ με μικρά κομμάτια υφάσματος από διάφορες αποχρώσεις και σχέδια

Πάτσγουορκ. Αλλάξτε τα παλιά σας μπλουζάκια με την τεχνική patchwork

Πάτσγουορκ στα οικογενειακά μπλουζάκια. Ανανεώστε τα παλιά μπλουζάκια σας και την γκαρνταρόμπα σας με μία απλή τεχνική. Αν έχετε μπλουζάκια που τα έχετε χιλιοφορέσει  και θέλετε να τα αλλάξετε το μόνο που χρειάζεστε είναι διάφορα υφάσματα, κλωστές, και φαντασία.

Χρησιμοποιείστε την τεχνική του patchwork και ανακυκλώστε τα μπλουζάκια σας ! Το patchwork είναι μια τεχνική που στην πραγματικότητα φτιάχνεις ένα κολάζ με μικρά κομμάτια υφάσματος από διάφορες αποχρώσεις και σχέδια.

Πάτσγουορκ (patchwork)  σε μπλουζάκια – Οδηγίες

Μαζέψτε ότι κομμάτια από υφάσματα έχετε. Αποφασίστε τι σχέδιο θέλετε να κάνετε στο  μπλουζάκι σας (σε αυτό το σημείο θα σας βοηθήσει πολύ αν έχετε πατρόν κάποιου σχεδίου) υπολογίστε πόσα κομμάτια χρειάζεστε από κάθε σχέδιο και σε ποια διάσταση.  Κόψτε  τα κομμάτια  κατά ένα εκατοστό μεγαλύτερα απ΄όσο θέλετε να έχουν.

Πριν αρχίσετε να τα κόβετε θα πρέπει να είναι εντελώς ίσια και ατσαλάκωτα, γι΄αυτό μπορεί να χρειαστεί  να τα σιδερώστε  πριν ξεκινήσετε. Το μυστικό είναι να έχετε υφάσματα σε αποχρώσεις και σχέδια που να ταιριάζουν  μεταξύ τους. Μπορείτε να ράψετε τα υφάσματα στο χέρι  με διάφορα χρώματα από κλωστές ή να τα γαζώσετε.

Πάτσγουορκ στα οικογενειακά μπλουζάκια
Επιλέξτε τα μπλουζάκια που θέλετε να φτιάξετε .
Πάτσγουορκ στα οικογενειακά μπλουζάκια
Μαζέψτε ότι υφάσματα έχετε .
Πάτσγουορκ στα οικογενειακά μπλουζάκια
Μπορείτε να φτιάξετε το σχέδιο π.χ ένα φόρεμα, και μετά να το ράψετε .
Πάτσγουορκ στα οικογενειακά μπλουζάκια
Αφήστε την φαντασία σας και δημιουργείστε !!

Popi-it.gr

Πάτσγουορκ. Αλλάξτε τα παλιά οικογενειακά #μπλουζάκια σας με την τεχνική του #patchwork #DIY