Αρχική » How to & DIY » Νοικοκυρά How to » Φτιάξε αγνό σπιτικό χειροποίητο σαπούνι από λάδι ελιάς (Video How To)

Φτιάξε αγνό σπιτικό χειροποίητο σαπούνι από λάδι ελιάς (Video How To)

Φτιάξτε αγνό σπιτικό σαπούνι με τη μέθοδο της ψυχρής σαπωνοποίησης και με συστατικό του το λάδι ελιάς. Απλό, παραδοσιακό, εύκολο και κυρίως οικονομικό – DIY

Aγνό σπιτικό χειροποίητο σαπούνι από λάδι ελιάς (Video How To)

Σύμφωνα με έναν ελληνικό μύθο, το σαπούνι έλκει την καταγωγή του από την αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα από το νησί της Λέσβου. Εκεί γίνονταν θυσίες ζώων στη θεά Άρτεμη.

Οι νεροποντές πολλές φορές παρέσερναν τα ζωικά υπολείμματα και τα καμένα λίπη, μαζί με τις στάχτες από τα ξύλα της πυρράς σχηματίζοντας ένα κίτρινο ρυάκι που κατέληγε στο ποτάμι.

Στο ποτάμι που όταν οι νοικοκυρές έπλεναν τα ρούχα τους διαπίστωσαν ότι όταν το νερό γινόταν κίτρινο με την προσθήκη αυτών των υλικών, τα ρούχα καθάριζαν καλύτερα.

Σύμφωνα με τον μύθο το σαπούνι πήρε το όνομά του προς τιμήν της ποιήτριας Σαπφούς που έζησε εκείνη την περίοδο και είναι μια παράφραση του ονόματός της.

Η νέα τάση στην Αμερική και στην Ευρώπη είναι η επαναφορά του χειροποίητου σαπουνιού τουλάχιστον για την χρήση του από την οικογένεια.

Στην Ελλάδα καθώς και σε μερικές ακόμα χώρες της Μεσογείου είμαστε λίγο πιο τυχεροί γιατί είναι αρκετά εύκολο να βρούμε σαπούνια φτιαγμένα με ελαιόλαδο έστω και αν η επεξεργασία δεν είναι πλέον η παραδοσιακή, έστω και αν αναγκαστικά λόγω της ζήτησης και της κατανάλωσης γίνεται προσθήκη διαφόρων χημικών συστατικών.

Φτιάξε φυσικό χειροποίητο #σαπούνι από #λάδι ελιάς με τη μέθοδο της ψυχρής σαπωνοποίησης #DIY