Αρχική » Φωτογραφίες ● Photo Gallery » Ταχυδρόμοι & ταχυδρομείο. Photo gallery στον χρόνο | World Post Day
Συλλογή φωτογραφιών με ταχυδρομεία και ταχυδρόμους μίας άλλης εποχής - The postman and the Postal Service (images)

Ταχυδρόμοι & ταχυδρομείο. Photo gallery στον χρόνο | World Post Day

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων γιορτάζεται στις 9 Οκτωβρίου (World Post Day). Είναι η επέτειος της ίδρυσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (ΠΤΕ). Photo Gallery αφιέρωμα, παλιές φωτογραφίες, ταχυδρόμοι στον χρόνο και στον κόσμο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων | 9 Οκτωβρίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων καθιερώθηκε το 1969 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1874 η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

Τα μέλη της Π.Τ.Ε. σε όλο τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία αυτή τη μέρα να δώσουν έμφαση στο ζωτικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών.

Κάθε χρόνο διακινούνται 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.

Ακολουθεί ένα επετειακό φωτογραφικό αφιέρωμα στον χρόνο και στον κόσμο….. άλλωστε πόσοι από εμάς κάποτε δεν περιμέναμε με νοσταλγία ένα γράμμα ;

Ταχυδρόμοι & ταχυδρομείο. Photo gallery – World Post Day

Κάντε κλικ στην φωτογραφία που θέλετε για μεγέθυνση - προβολή σε lightbox. Προτείνουμε να κάνετε κλικ στην 1η photo για προβολή της Gallery σε Lightbox. Πλοήγηση: με βελάκια ή με κλικ σε άλλη μικρογραφία photo ή καλύτερα με την ροδέλα στο ποντίκι σας

Για Καταναλωτές Ταχυδρομικών Υπηρεσιών – ΕΕΤΤ

Τα τελευταία χρόνια, ο ταχυδρομικός τομέας παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και έντονο ανταγωνισμό. Το γεγονός αυτό οδηγεί στη δημιουργία ολοένα και πιο εξελιγμένων, ευέλικτων και ελκυστικών υπηρεσιών προς όφελος του Καταναλωτή.

Η ΕΕΤΤ, η οποία διαμόρφωσε ένα ρυθμιστικό περιβάλλον, σύμφωνο με τις αρχές του ανταγωνισμού, συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της ταχυδρομικής αγοράς.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) είναι αρμόδια για:

  • Τον έλεγχο της τήρησης των κανόνων ανταγωνισμού και τη συμμόρφωση των Παρόχων Ταχυδρομικών Υπηρεσιών προς τους όρους αδειοδότησής τους.
  • Τον έλεγχο της ποιότητας παροχής της Καθολικής Υπηρεσίας (KY).
  • Τη διασφάλιση της τήρησης των όρων της σύμβασης μεταξύ του Καταναλωτή και μιας Ταχυδρομικής Επιχείρησης, όπως αυτοί αναφέρονται στο Συνοδευτικό Δελτίο Αποστολής (voucher) του ταχυδρομικού αντικειμένου.
  • Την παροχή πληροφοριών προς τους Καταναλωτές για τις εξελίξεις στο χώρο των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και τα δικαιώματά τους.
  • Την εξέταση παραπόνων χρηστών που αφορούν Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, και την εισήγηση για τη λήψη μέτρων ή και επιβολής κυρώσεων.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν είναι αρμόδια :

  • Πληρωμή και απόδοση χρημάτων στον αποστολέα σε περιπτώσεις αποστολών επί αντικαταβολή.
  • Υπηρεσίες που δεν είναι ταχυδρομικές αλλά παρέχονται και από ταχυδρομικές επιχειρήσεις (ΦΠΚΥ ή άλλους) (π.χ. χρηματοοικονομικές υπηρεσίες).
  • Επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός ΕΕ).
#Ταχυδρόμος και #ταχυδρομείο. Photo gallery στον χρόνο - World Post Day #ΕΛΤΑ #post