Αρχική » Οικογένεια. Παιδιά και Γονείς » Φιδάκι. Πώς παίζεται το κλασικό & διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι
Φιδάκι, κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι με επίπεδα που ανεβαίνεις εάν πέσεις σε σκάλα ή κατεβαίνεις εάν πέσεις σε στόμα φιδάκι

Φιδάκι. Πώς παίζεται το κλασικό & διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι

Επιτραπέζιο ονομάζεται κάθε παιχνίδι που παίζεται πάνω σε μικρή οριζόντια επιφάνεια. Μπορούν να συμμετέχουν 2 ή περισσότερα άτομα και κύριος σκοπός είναι η διασκέδαση και, σε άλλες περιπτώσεις, η αποκόμιση γνώσεων ή η νοητική άσκηση.

Ο ανταγωνισμός που πολλές φορές υπάρχει είναι σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ένας πιο γενικός όρος θα ήταν η ευγενής άμιλλα.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών επιτραπέζια παιχνίδια, που κυρίως διακρίνονται σε κλασικά και σύγχρονα. Στα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια κατατάσσονται και τα παιχνίδια ερωτήσεων.

Επιτραπέζιο παιχνίδι : Φιδάκι

Επιτραπέζιο παιχνίδι - ΦιδάκιΤο φιδάκι είναι ένα κλασσικό διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι, στο οποίο υπάρχουν ορισμένα επίπεδα, τα οποία ανεβαίνεις εάν πέσεις σε βάση σκάλας και κατεβαίνεις εάν πέσεις σε στόμα από φιδάκι.

Όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι, η Βρετανία τρομοκρατούσε και λήστευε από την Ινδία ό,τι καλό παρήγαγε. Το «φιδάκι» ήταν ένα από αυτά. Στην Ινδία ήταν γνωστό ως Vaikuntapaali ή Paramapada Sopanam που σημαίνει «η σκάλα προς τη σωτηρία». Σίγουρα αυτή η «σωτηρία» είχε να κάνει με τον Ινδουισμό και τα φίδια αντιπροσώπευαν τους πειρασμούς.

Μόνο που στην αρχική έκδοση αν έπεφτες σε κεφάλι φιδιού δεν θα πήγαινες απλά μερικά τετράγωνα πίσω αλλά πέθαινες και έπρεπε να ξαναγυρίσεις στην αρχή του ταμπλό. Το Vaikuntapaali ήθελε να τονίσει πως ακόμα και μια επιτυχημένη ζωή μπορεί να καταστραφεί σε δευτερόλεπτα απλά με μια λάθος επιλογή.

Σήμερα μπορείτε να παίξετε το κλασσικό φιδάκι  μαζί με την οικογένειά σας στο σπίτι αλλά και στην παραλία τυπωμένο σε μια πετσέτα μπάνιου !

Επίσης μπορείτε να το βρείτε και σε πιο μεγάλη διάσταση για οικογενειακό παιχνίδι στην αυλή. Σε μεγάλη 150χ 150 εκ. και με μεγάλα ζάρια θα περάσετε τα απογεύματά σας  «ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες ».

Φιδάκι, το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι

Αν δεν μπορείτε να το αγοράσετε και έχετε μεγάλη αυλή απλά βάλτε το ταλέντο σας και ζωγραφίστε το !

Φιδάκι, το κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι

#Φιδάκι. Πώς παίζεται το κλασικό και διασκεδαστικό επιτραπέζιο #παιχνίδι για όλη την #οικογένεια