Αρχική » Γιορτές - Εορτές » Πάσχα 2024 - Easter » Πασχαλινές Ταινίες - Ταινίες Πάσχα » Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου – The Greatest Story Ever Told (1965)
Πασχαλινή ταινία ● Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου - The Greatest Story Ever Told (1965)

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου – The Greatest Story Ever Told (1965)

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου – The Greatest Story Ever Told (1965). Ο Max von Sydow θα προσπαθήσει μία διαφορετική προσέγγιση. Θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές για τον κινηματογράφο με θέμα τη ζωή του Χριστού.

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου – The Greatest Story Ever Told

Η Ωραιότερη Ιστορία του κόσμου (The Greatest Story Ever Told), είναι ο τίτλος μίας θρησκευτικής αμερικανικής κινηματογραφικής ταινίας, του 1965, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Στίβενς, σενάριο Φέλτον Άουρσλερ και Χένρυ Ντένκερ και παραγωγή Ντέιβιντ Λην.

Θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές για τον κινηματογράφο με θέμα τη ζωή του Χριστού, διάρκειας πάνω από 3 ώρες.

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου - The Greatest Story Ever Told (1965)
The Greatest Story Ever Told (1965)
  • Διάρκεια λεπτά : 141′
  • 1η προβολή : Fri Apr 9 1965 – Έτος : 1965
  • Σενάριο : Fulton Oursler (book), Henry Denker (source writings)
  • Σκηνοθεσία : George Stevens
  • Παίζουν οι ηθοποιοί : Max von Sydow Jesus, Dorothy McGuire The Virgin Mary, Charlton Heston John the Baptist, Michael Anderson Jr. James the Younger

Το τρέιλερ της ταινίας «Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου»

Το 1965, την σκυτάλη θα πάρει, ένας άλλος σκηνοθέτης του Hollywood, ο George Stevens, με την περίφημη «Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου»  (The Greatest Story Ever Told).

Εδώ, ο Max von Sydow θα προσπαθήσει μία διαφορετική προσέγγιση στον ρόλο του Θεανθρώπου,  το κοινό όμως, που ήδη παρουσιάζει συμπτώματα κόπωσης από τις ταινίες του είδους, θα δυσκολευτεί να το αντιληφθεί.

Η Γέννηση του Ιησού στη φάτνη της Βηθλεέμ, η φυγή στην Αίγυπτο, τα παιδικά και νεανικά χρόνια, η Βάφτιση στον Ιορδάνη ποταμό.

Η συνάντηση με τους μαθητές, η διδασκαλία, τα θαύματα, η είσοδος στην Ιερουσαλήμ, ο Μυστικός Δείπνος, η σύλληψη, η Σταύρωση, η Ανάσταση και η Ανάληψη.

The Greatest Story Ever Told (1965) | An large scale epic movie

The Greatest Story Ever Told is a 1965 American epic film produced and directed by George Stevens.

It is a retelling of the Biblical account about Jesus of Nazareth, from the Nativity through to the Ascension. Along with the ensemble cast, it is Claude Rains’s final film role.

Ο Σουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ (Max von Sydow)

Ο Μαξ φον Σίντοφ ή Μαξ φον Σίντοου (Max von Sydow, 10 Απριλίου 1929) είναι Σουηδός ηθοποιός.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες, τόσο στη Σουηδία, όσο και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Ντέιβιντ Λιντς, ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Πελέ ο κατακτητής κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Επίσης, προτάθηκε για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες Ο Εξορκιστής και Hawaii.

Στην τηλεόραση, έχει εμφανιστεί στη σειρά Game of Thrones στον ρόλο του Three – Eyed Raven, ενώ έχει δώσει τη φωνή του και σε ένα επεισόδιο των The Simpsons.

Η Μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου - The Greatest Story Ever Told (1965) #Ταινίες #Πάσχα #Easter