Αρχική » Χάρτες - Online maps » Valuemaps.gov.gr αντικειμενικός προσδιορισμός αξιών ακινήτων online
Valuemaps.gov.gr αντικειμενικός προσδιορισμός αξιών ακινήτων online - Πανοραμική άποψη της Αθήνας

Valuemaps.gov.gr αντικειμενικός προσδιορισμός αξιών ακινήτων online

Valuemaps.gov.gr online ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξιών ακινήτων. Υπολόγισε – βρες την αντικειμενική αξία για κατοικία, διαμέρισμα, επαγγελματική στέγη, οικόπεδο, αποθήκη και θέση στάθμευσης αυτοκινήτου | GSIS – Maps

Ποιες πρόσθετες δυνατότητες παρέχει η εφαρμογή valuemaps.gov.gr

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα 28η Ιουνίου 2021 η εφαρμογή valuemaps.gov.gr με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής.

Η εφαρμογή παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άμεσα, εύκολα και με ακρίβεια τη ζώνη του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, αλλά και να υπολογίζουν την αντικειμενική αξία του,

Η υλοποίηση του νέου ψηφιακού εργαλείου εντάσσεται στο πλαίσιο του τεχνολογικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού.

Μέσω της εφαρμογής, η οποία δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποτυπώνονται, για πρώτη φορά, όλες οι ζώνες του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων σε έναν ψηφιακό, δορυφορικό χάρτη της Ελλάδας.

Για την ανάπτυξη του ψηφιακού χάρτη αξιοποιήθηκε η χρήση τεχνολογιών GIS (Geographic Information System), συμπεριλαμβάνοντας και τις νέες περιοχές – επεκτάσεις και νέες ζώνες – που εντάχθηκαν στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων

Ο πολίτης με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο, χωρίς να απαιτείται η χρήση κωδικών για την είσοδο στην εφαρμογή, έχει πλέον τη δυνατότητα, αναγράφοντας μόνο τη διεύθυνση του ακινήτου ή τον ταχυδρομικό κώδικα, να αναζητά και να εντοπίζει με ακρίβεια τη ζώνη που τον ενδιαφέρει

Ο πολίτης μπορεί να αντλεί όλη την πληροφόρηση, η οποία, μέχρι πρότινος, περιλαμβανόταν μόνο στους αντίστοιχους πίνακες και στα έγχαρτα αποσπάσματα χαρτών των προγενέστερων υπουργικών αποφάσεων καθορισμού των τιμών ζώνης.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται ο εμπλουτισμός του συστήματος, τόσο με την ψηφιοποίηση των υπόλοιπων εντύπων προσδιορισμού αντικειμενικής αξίας ακινήτου όσο και με την εισαγωγή ψηφιοποιημένων δεδομένων, όπως των συντελεστών δόμησης της πολεοδομίας και των συντελεστών εμπορικότητας, ώστε να αυτοματοποιηθεί πλήρως ο υπολογισμός αξίας ακινήτων.

Η πλατφόρμα βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία με τις κάτωθι ειδικότερες οδηγίες χρήσης της και πληροφορίες.

Valuemaps – Ζώνες τιμών αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων

Πληροφορίες

Στην online εφαρμογή – χάρτη για τον αντικειμενικό προσδιορισμός αξιών ακινήτων θα βρείτε τις εξής πληροφορίες – οδηγίες:

1
Οι κυκλικές ζώνες

Οι κυκλικές ζώνες απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα, οι γραμμικές με πορτοκαλί (σε κλίμακα 1:36.000 ή μεγαλύτερη) και με ετικέτα Όνομα Ζώνης-Τιμή (€/τ.μ.).

Η τιμή ζώνης αναφέρεται σε νεόδμητο διαμέρισμα πρώτου ορόφου συνήθους θέσης και κατασκευής με πρόσοψη σε ένα δρόμο .

2
Εναλλαγή μεταξύ ζωνών

Η εναλλαγή μεταξύ των ζωνών της αναπροσαρμογής του 2018 και της αναπροσαρμογής του 2021 γίνεται μέσω του σχετικού κουμπιού αριστερά.

3
Εντοπισμός ζώνης

Για εντοπισμό ζώνης του αντικειμενικού συστήματος, εισάγετε διεύθυνση, τοπωνύμιο ή τον κωδικό ζώνης στο πεδίο αναζήτησης και πατώντας το μεγεθυντικό φακό εστιάζετε στη ζώνη ενδιαφέροντος.

4
Παράθυρο με πληροφορίες ζώνης

Επιλέγοντας μια ζώνη, σε κλίμακα 1:72.000 ή μεγαλύτερη, εμφανίζεται παράθυρο με τις πληροφορίες της ζώνης, τον αντίστοιχο Πίνακα και Χάρτη του ΦΕΚ του Αντικειμενικού Συστήματος και τους ενημερωμένους συντελεστές εμπορικότητας.

Η ενημερωμένη τιμή ζώνης εμφανίζεται στο χάρτη.

5
Εφαρμογή υπολογισμού αντικειμενικής αξίας

Η εφαρμογή υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για μεταβίβαση ακινήτων για συγκεκριμένα έντυπα ενεργοποιείται από το σχετικό κουμπί πάνω δεξιά.

Αφού επιλέξετε στο χάρτη το ακίνητο, καθώς συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία, η αντικειμενική αξία εμφανίζεται στον τίτλο του παραθύρου.

Η εφαρμογή είναι πληροφοριακού χαρακτήρα.

Επισήμανση – Επεξήγηση

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία αυτή είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και ενημερώνεται σταδιακά.

Για κάθε νόμιμη χρήση, λαμβάνονται υπόψη οι τιμές, οι συντελεστές, οι χάρτες και ο τρόπος υπολογισμού, όπως αυτά ισχύουν σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι χάρτες του Συστήματος βασίζονται στα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια κάθε περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση για τα στοιχεία πολεοδομικού χαρακτήρα ισχύουν οι σχετικές διατάξεις που εκδίδονται από τις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες.

Είσοδος στην εφαρμογή – χάρτη με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Με ένα κλικ δείτε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας, της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, του οικοπέδου, της αποθήκη ή της θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου.

Αντικειμενικός προσδιορισμός αξιών ακινήτων σε χάρτη.

Μπορείτε σε πραγματικό υπόβαθρο να:

  • Eντοπίσετε άμεσα και με ακρίβεια τη ζώνη στην οποία ανήκει το ακίνητο που σας ενδιαφέρει
  • Έχετε πρόσβαση σε όλα τα ψηφιοποιημένα στοιχεία του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού που αφορούν την αντίστοιχη ζώνη
  • Υπολογίσετε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας για τα βασικά φορολογικά έντυπα (Ε1-Ε5) του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού
  • Συγκρίνετε αξίες όμορων περιοχών ή αξίες της ίδιας περιοχής σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα

Υπεύθυνος φορέας: Υπουργείο Οικονομικών | Ανάπτυξη και λειτουργία: Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Maps GSIS - Valuemaps online χάρτης υπολογισμού αξίας ακινήτων | Εφαρμογής Προσδιορισμός Αντικειμενικών Αξιών
Valuemaps – Εφαρμογή Προσδιορισμός Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων

Εγχειρίδιο Χρήσης της Εφαρμογής Προσδιορισμός Αντικειμενικών Αξιών

Εγχειρίδιο Χρήσης της Εφαρμογής: «Προσδιορισμός Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων σε Χάρτη»

Πως θα χρησιμοποιήσετε τον χάρτη – εφαρμογή;

Στις επόμενες σελίδες παρουσιάζονται συνοπτικές οδηγίες χρήσης της εφαρμογής: «Προσδιορισμός Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων σε χάρτη».

Εκδότης: Υπουργείο Οικονομικών – Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής και Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης

Οι οδηγίες περιλαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) και μια σύντομη επεξήγηση της εφαρμογής σε ενότητες όπως:

  • Επεξήγηση συμβόλων
  • Δυνατότητα υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για Κατοικία
  • Δυνατότητα υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για Επαγγελματική Στέγη
  • Δυνατότητα υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για Οικόπεδο
  • Δυνατότητα υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για Αποθήκη
  • Δυνατότητα υπολογισμού αντικειμενικής αξίας για Θέση Στάθμευσης Αυτοκινήτου
Εγχειρίδιο Χρήσης της Εφαρμογής Προσδιορισμός Αντικειμενικών Αξιών
ΚΛΙΚ ΣΕ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ
Αντικειμενικός προσδιορισμός αξιών ακινήτων #online σε ψηφιακό χάρτη #Valuemaps #gov #χάρτες