Αρχική » How to & DIY » Διάφορα Tips & Tricks » Προβλέψτε με μοτίβα πως θα κερδίσετε στο πέτρα – ψαλίδι – χαρτί
Πώς θα κερδίσετε στο πέτρα - ψαλίδι - χαρτί και τα κρυμμένα μοτίβα τα οποία μπορείτε να προβλέψετε και να κερδίσετε

Προβλέψτε με μοτίβα πως θα κερδίσετε στο πέτρα – ψαλίδι – χαρτί

Πώς θα κερδίσετε στο πέτρα – ψαλίδι – χαρτί. Οι άνθρωποι δεν παίζουν στην τύχη. Ακολουθούν κρυμμένα μοτίβα τα οποία μπορείτε να προβλέψετε και να κερδίσετε.

Πώς θα κερδίσετε στο πέτρα – ψαλίδι – χαρτί

Όπως αποκάλυψε μία μελέτη, οι νικητές ακολουθούν μία συγκεκριμένη τακτική, ενώ οι ηττημένοι τείνουν να αλλάζουν, από «πέτρα – ψαλίδι – χαρτί», σε πέτρα – χαρτί – ψαλίδι.

Προβλέποντας αυτές τις κινήσεις, μπορείτε να κερδίσετε!

Οι στρατηγικές αυτές αποκαλύφθηκαν σε ένα μεγάλο τουρνουά αυτού του παιχνιδιού, σε πανεπιστήμιο της Κίνας.

Επιστήμονες, χώρισαν 360 μαθητές σε δύο ομάδες των έξι ατόμων. Κάθε διαγωνιζόμενος, έπαιξε 300 γύρους «πέτρα – χαρτί – ψαλίδι», εναντίον άλλων μελών της ομάδας του. Ως κίνητρο, οι νικητές έπαιρναν αμοιβή, ανάλογα με το πόσες φορές νίκησαν.

Η κλασσική θεωρία του παιχνιδιού, προτείνει ότι οι παίκτες θα πρέπει να παίζουν εντελώς τυχαία, προκειμένου να παραμείνουν απρόβλεπτοι. Αυτό το μοτίβο, όπου και οι δύο παίκτες επιλέγουν πέτρα, χαρτί ή ψαλίδι με ίσες πιθανότητες σε κάθε γύρο είναι γνωστή ως ισορροπία Nash.

Αυτή η στρατηγική, ονομάστηκε έτσι από τον πρωτοπόρο στη θεωρία στρατηγικής John Forbes Nash Jr, η οποία ενέπνευσε και την ταινία του Χόλυγουντ «A Beautiful Mind», με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου.

Όντως, στο Κινεζικό τουρνουά οι παίκτες όλων των ομάδων επέλεξαν κάθε δράση τους να διαρκεί το ένα τρίτο του χρόνου τους και παρατηρήθηκε ότι πάντα έκαναν την ίδια επιλογή. Όταν οι παίκτες κέρδιζαν έναν γύρο, επαναλάμβαναν τη στρατηγική, πέτρα, χαρτί ή ψαλίδι πιο συχνά.

Παιχνίδι ψυχολογίας

Οι ηττημένοι από την άλλη πλευρά, δρούσαν διαφορετικά. Η σειρά που ακολουθούσαν ήταν ότι ξεκινούσαν με πέτρα, στον επόμενο γύρο επέλεγαν χαρτί και μετά ψαλίδι.

Για παράδειγμα, έχοντας χάσει με «πέτρα», ο παίκτης επέλεγε πιο εύκολα να παίξει μετά «χαρτί».

Αυτή η τακτική είναι γνωστή, στα παιχνίδια θεωρίας ως υποθετική ανταπόκριση.

«Το παιχνίδι πέτρα – χαρτί – ψαλίδι, περιλαμβάνει κυκλικά συναισθήματα, τα οποία δεν γίνονται αντιληπτά από την ισορροπία Nash», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Αυτό που τους ιντριγκάρει είναι η λειτουργία του εγκεφάλου, όταν καλείται να πάρει βασικές αποφάσεις σε περιστασιακές καταστάσεις.

Οι Κινέζοι επιστήμονες σχεδιάζουν τώρα να διερευνήσουν την ψυχολογία πίσω από τις φαινομενικά παράλογες επιλογές που κάνουν οι παίκτες όταν αγωνίζονται.

Τζων Φορμπς Νας – John Forbes Nash Jr

Ο Τζων Φορμπς Νας (John Forbes Nash Jr.) είναι Αμερικανός μαθηματικός και οικονομολόγος. Τιμήθηκε το 1994 με το Νόμπελ Οικονομικών, μαζί με τους Ρ. Ζέλτεν και Τζ. Χαρσάνυι για τη συμβολή του στη θεωρία παιγνίων. Συγκεκριμένα, δημιούργησε την έννοια της ισορροπίας για παιχνίδια μη-μηδενικού αθροίσματος, ισορροπία που πήρε το όνομά του ως ισορροπία Νας.

Η έννοια της ισορροπίας κατά Νας είναι πολύ σπουδαία, ιδιαιτέρως στις μέρες μας, και έχει ευρύτατες εφαρμογές σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως στις οικονομικές επιστήμες, στην Πληροφορική, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την πολιτική αλλά και σε φυσικά συστήματα, όπως η Βιολογία. Ο Νας υπέφερε από σχιζοφρένεια από τα 29 του, την οποία ξεπέρασε μετά από τριάντα χρόνια.

Πώς θα κερδίσετε στο #πέτρα, #ψαλίδι, #χαρτί. Προβλέψτε με μοτίβα για να βγείτε νικητές